Održana 7. humanitarno-rekreativna biciklijada

Društvo tjelesnih invalida Pazin započelo je obilježavanje ovogodišnjeg Međunarodnog dana osoba s invaliditetom tradicionalnom humanitarno-rekreativnom biciklijadom na kojoj je sudjelovalo 56 biciklista iz raznih dijelova Istre. Istovremeno su se na pazinskom Trgu slobode okupili i atletičari u 1. kolu Action istarske zimske lige u trčanju u organizaciji SD „Trickeri“ Pazin koji su također dali svoj doprinos akciji DTI Pazin kojom se prikupljaju sredstva za nabavku specijalnog kombi vozila prilagođenog prijevozu osoba s tjelesnim invaliditetom.

Ukupno je prikupljeno 3.280 kn i to 1.680 kn uplatom kotizacije biciklista, 1.230 kn dobrovoljnim prilozima atletičara i 370 kn donacija građana.

Karavana biciklista uputila se iz Pazina, preko Sv. Petra u Šumi do Žminja gdje je uslijedio start natjecateljske dionice biciklijade do Gračišća.

Po završetku biciklijade svi sudionici okupili su se na ručku u hotelu „Lovac“ gdje su proglašeni i nagrađeni najbolji. Troje prvoplasiranih dobili su medalje, a prvih petero plasiranih nagrađeni su nagradama sponzora. Tino Smoković i Paolo Rigo, ukupni pobjednici u kategorijama cestovni bicikl i MTB, dobili su i prijelazne pehare. Nagrađeni su i najmlađi i najstariji sudionici biciklijade, a to su ove godine bili Josipa Rigo (rođ. 2004.) i Josip Blažević (rođ. 1947.).

Za sigurnost se pobrinula Policijska postaja Pazin, a logističku i organizacijsku podršku pružili su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Pazin, članovi MTB Istra-Pazin (Zvonko Blažević, Eugen i Roberta Ujčić) i volonteri.

DTI Pazin se zahvaljuje svim biciklistima, atletičarima, građanima, organizatorima i volonterima na pomoći, potpori i donacijama, javljaju iz DTI Pazin.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.