Delegacija Autonomne pokrajine Vojvodine posjetila tvrtku Rudan

Predsjednik Privredne komore Vojvodine Ratko Filipović i predstavnik Sekretarijata za gospodarstvo Autonomne pokrajine Vojvodine Miroslav Nikić u pratnji predsjednice HGK Županijske komore Pula Jasne Jaklin Majetić, posjetili su jučer u Žminju tvrtku Rudan d.o.o.

Susret na kojem su domaćini bili izvršni direktor Rudana Damir Grgorović i direktor razvoja Goran Šepić održan je u Žminju, u prvoj pasivnoj poslovnoj zgradi izgrađenoj u Hrvatskoj, gdje se nalazi i sjedište tvrtke. Predsjednica ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić istaknula je kako tvrtka Rudan već godinama uspješno posluje na području nadzora potrošnje, upravljanja i uštede energenata i vode, provođenju ESCO modela kao i projekata energetske učinkovitosti. Također, postoji dobar know-how u korištenju sredstava EU fondova za povećanje energetske učinkovitosti u zgradarstvu.

Predstavnici Rudana upoznali su članove delegacije o projektima i modelima koje provode za sektor gospodarstva te planovima razvoja. Razgovaralo se i o prepoznavanju potencijalnih partnera na području Republike Srbije – Autonomne pokrajine Vojvodine, budući da bi žminjska tvrtka na temelju iskustva i modela koje provodi značajno mogla doprinijeti povećanju razine energetske učinkovitosti tamošnjih gospodarstvenika.

Istarska županija i Autonomna pokrajina Vojvodina već niz godina imaju uspješnu suradnju na području politike i gospodarstva. Istarske tvrtke imaju svoje partnere i tržište u Vojvodini, a vojvođanske tvrtke i ove se godine predstavljaju na međunarodnom sajmu Promohotel u Poreču.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.