Delegacija Grada Pazina na prijemu kod predsjednika Ive Josipovića

Dana 26. listopada 2012. predsjednik Josipović primio je delegaciju Grada Pazina u sastavu Renato Krulčić, gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora Prvenstva Europe u boćanju, Pazin 2012., Aleksandar Anzur, dopredsjednik Organizacijskog odbora Prvenstva i dopredsjednika Svjetske boćarske federacije i Jelisije Jovičić direktor Prvenstva i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Pazina.

Članovi delegacije izvijestili su predsjednika Josipovića, Pokrovitelja i predsjednika Počasnog odbora Prvenstva Europe u boćanju, Pazin 2012. koje se održalo u Pazinu od 3. – 8. rujna 2012. godine o aktivnostima Prvenstva koje je uspješno završeno.

Podsjetili su da je na Prvenstvu sudjelovalo 17 europskih država i 102 igrača, da su u čast boćarskog sporta promovirane monografije Boće u srcu Istre kao spomen na pazinsko boćanje koja dokazuje da je Pazin više desetljeća u samome vrhu domaćeg, europskog i svjetskog boćarskog sporta te Boćanje u Istri-tko i što i Zlatna knjiga hrvatskog boćanja u aranžmanu Istarskog boćarskog saveza i Hrvatskog boćarskog saveza. To je bila kruna sportske priredbe Europskog prvenstva u boćanju koju Pazin kao prepoznatljiv boćarski grad i dvostruki domaćin Prvenstva s ponosom nosi.
Zadovoljstvo je bilo tim veće što je uz sportski spektakl i fenomenalnu publiku svih generacija naša reprezentacija osvojila četiri odličja, od čega dva zlatna, i time je ovo Prvenstvo dobilo epitet najuspješnijeg službenog međunarodnog natjecanja na kojem je Hrvatska boćarska reprezentacija ikad nastupila.

Predsjedniku su zahvalili na pokroviteljstvu Prvenstva koji je bio vrhunski sportski događaj i koji je pridonio promociji Pazina, Istarske županije i Republike Hrvatske od sporta, turizma, kulture, gospodarstva.

Predsjednik Josipović je čestitao domaćinima na dobro obavljenom poslu, što je i očekivao od Pazina, poznatom boćarskom centru s europskim i svjetski priznatim igračima koji je nakon 23 godine ponovno bio domaćin Europskog prvenstva u boćanju. Predsjednik je izrazio žaljenje što nije mogao doći u Pazin zbog ranije preuzetih obveza.

1 komentar na “Delegacija Grada Pazina na prijemu kod predsjednika Ive Josipovića”

  1. miroslav napisao:

    Bravo Pazinjani! Živija prešidente!!!!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2020.