Delegacija gradonačelnika bugarskih gradova posjetila Pazin

Pazin, utorak 18. listopada 2016. – Izaslanstvo iz Republike Bugarske, predvođeno predsjednikom Upravnog vijeća Regionalne Asocijacije općina „Trakija“ i gradonačelnikom grada Parvomaj, Angelom Papazovom, nalazi se na studijskom putovanju u Istri od 16. do 19 listopada. U velikoj vijećnici gradske uprave Grada Pazina, održan je susret izaslanstva s gradonačelnikom Renatom Krulčićem, predsjednikom Gradskog vijeća Borisom Demarkom i suradnicima.

Gradonačelnik je gostima izrazio dobrodošlicu u Istru, te im je kratkom prezentacijom predstavio Grad Pazin, rad i organizaciju gradske uprave, gospodarstvo i proračun Grada Pazina, kao i ustanove koje djeluju na području Grada. Gostima su predstavljeni dosad ostvareni europski projekti, kao i projekti koji su trenutno u provedbi i pripremi.

Nakon predstavljanja gostiju, razgovaralo se o mogućnostima suradnje u području turizma, poljoprivrede, sporta, kulture te europskih projekata kao i o iskustvima u rješavanjima sličnih problema iz domene lokalne samouprave. Jedan od projekata za koje postoji interes za zajedničko kandidiranje na europske fondove je projekt uređenja vodotoka Pazinčice.

Izaslanstvo će u sklopu svog boravka u Istri održati službene susrete s predstavnicima Istarske županije te gradovima Pula, Vodnjan, Poreč i Labin.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.