Demarin srebrni na kronometru, Kišerlovski brončani na cestovnoj utrci

2Proteklog se vikenda, 22. i 23. lipnja kod Šibenika održavalo Nacionalno prvenstvo na kronometar i Nacionalno cestovno prvenstvo u biciklizmu u organizaciji Hrvatskog biciklističkog saveza i Biciklističkog kluba “Fortica”.

U subotu u utrci na kronometar pobjedu je odnio Matija Kvasina (Gourmetfein Simplon). Massimo Demarin iz pazinske Meridiane Kamen bio je drugi s zaostatkom nešto većim od minute. Treće mjesto zauzeo je Tomislav Petrović (BK Sveta Nedelja). Drugi pazinski vozač Luka Grubić završio je na četvrtoj poziciji.

U kategoriji do 23 godine, brončanu medalju za Meridianu Kamen osvojio je Endi Širol, dok su Pavel Potočki i Luka Šprajc završili kao četvrti odnosno osmi. Luka Stranić popeo se je na vrh podija u kategoriji Početnici B a Andrej Bizjak je na cilj došao osmi (Početnici A).

U nedjelju je voženo cestovno prvenstvo Hrvatske za seniore i U23 te je pobjedu kod seniora odnio trenutno najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski (Radioshack Leopard Team) četiri sekunde ispred Radoslava Rogine (KK Adria Mobil) dok je Emanuel Kišerlovski (BK Meridiana Kamen Team) zaostao 31 sekundu te donio pazinskom klubu broncu. Massimo Demarin završio je utrku na šestom mjestu.

U nedjelju Nacionalno cestovno prvenstvo za ostale kategorije

U nedjelju, 30. lipnja BK Stubaki pod pokroviteljstvom općine Radoboj organizira utrku “Nagrada Radoboja 2013.“ koja će se voziti i za nacionalno prvenstvo.

Za BK Meridiana Kamen nastupiti će Andej Bizjak (Početnici A), Luka Stranić (Početnici B) i Antonela Ferenčić (Žene).

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.