Deset klapa za obnovu izgorjele kuće u Borutu

2Humanitarni koncert “Klape za Nikolu” (Uljanića) na kojem je u petak nastupilo čak deset klapa ispunio je veliku dvoranu Spomen doma do posljednjeg mjesta te pokazao širokogrudnost zajednice.

Klapa Pinguentum iz Buzeta se predstavila skladbama “Mala moja” i “Dalmatino povišću pritrujena”, klapa Bukaleta iz Pazina pjesmama “Cesarica” i “Jabuko rumena”, a Lungomare iz Umaga s “Bilo vavek veselo” i “Tvoja zemlja”. Nastupila je klapa Pižolot iz Zagreba otpjevavši četiri pjesme “Sinju grade”, “Lipo ime”, “Da san se molijo” i “Lipe jesu”, dok je klapa Volosko pak pjevala “Tornero” i “Anđele moj”. Klapa Motovun ponudila je skladbe “Terra Magica” te “Galeb i ja”, a dalmatinska klapa Sveti Florijan iz Žrnovice četiri popularne stvari: “Kako ću joj reć da varin”, “Osta san čovik”, “Nestalo je sve” i “Sve si slaja”.

Organizatori susreta – klapa Teran iz Trviža za pazinsku je publiku pripremila tri pjesme “Ne diraj
moju ljubav”, “Još ne mogu pristat volit” te popularnu “Vilo moja”, dok je ženska klapa Teranke iz Pule izvela “Sagradit ću kuću” i “Okruk selo”.

Nastupili i učenici Vokalna skupina Rožice zajedno s vokalno-instrumentalnim bendom pazinske Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile pripremili su skladbe “Kumbaya” i “Shackles”. Nakon koncerta druženje s klapama nastavljeno je u Domu kulture u Katunu Trviškom.

Suorganizator događaja bilo je Pučko otvoreno učilište Pazin, a sredstva prikupljena ulaznicama uplatit će se obitelji Uljanić iz Boruta za obnovu kuće izgorjele u požaru. Zainteresirani donatori i dalje mogu uplatiti donaciju stradaloj obitelji na kunski štedni račun 2402006-1031262160/8702213101.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.