Deset maturanata pazinske gimnazije ima simptome svinjske gripe

Vlasta Skopljak, voditeljica epidemiološke službe u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, potvrdila je da se 10 učenika od njih 47 i četvero profesora pazinske gimnazije koji su bili na maturalcu na Malti, vratilo sa simptomima bolesti koje upućuju na svinjsku gripu tipa H1N1.

Deset učenika u srijedu ujutro vratilo se s visokom temperaturom 38 i 39 stupnjeva, te su osjećali opću slabost, kaže Skopljak. S obzirom da nisu svi oboljeli iz Pazina, uzeti su brisevi četiri učenika s područja Pazinštine, te su uzorci poslani na analizu u Hrvatski zavod za javno zdravstvo u Zagreb.

Nalazi će se biti gotovi najkasnije do petka. Skopljak napominje da na Malti ima oboljelih od svinjske gripe. Pazinski srednjoškolci nisu jedini koju su se vratili s maturalnog putovanja sa simptomima svinjske gripe.

Ovoga tjedna veći dio maturanata iz Labina i Pule otišao je na maturalni izlet u Španjolsku iz koje su se nedavno vratili splitski, osječki i riječki maturanti sa simptomimasvinjske gripe. No, vijesti o eventualnoj zarazi mladih Labinjana i Puljana za sada nema.

jutarnji.hr

2 komentara na “Deset maturanata pazinske gimnazije ima simptome svinjske gripe”

  1. centar napisao:

    držte se ljudi, sve će biti dobro!

  2. putnik napisao:

    zanimljivo je da su britanci već počeli planirat di će kopat masovne grobnice za žrtve “težeg oblika” svinjske gripe koji će se tek pojavit sad na jesen. i proizvođače lijesova mole da malo povećaju sad proizvodnju da pole nebi bilo “nisam znao”. Zato se i spominje ta svinjska gripa toliko..jer je velika opasnost od onega ča će bit kad mutira a ne ča je sad. brz oporavak svim zaraženima

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.