Downhill Gračišće od 2. do 4. listopada 2009.

Downhill GračišćeZadovoljstvo nam je obavijestiti vas o manifestaciji koja je protekle tri godine uzdrmala biciklističku scenu, probudila strasti mnogim vozačima i priuštila zabavu i uzbudljive trenutke mnogobrojnoj publici. Klub BK MTB Istra-Pazin i ove će se godine potruditi pripremiti DOWNHILL spektakl za pamćenje.

Utrka na kojoj će svoje sposobnosti staviti na kušnju mnogi ljubitelji ekstremnog biciklizma i na kojoj će se konačno dobiti pobjednici Hrvatskog Downhill kupa. Iako u Hrvatskoj slabo zastupljena disciplina, ova će se manifestacija održati po četvrti puta u pitoresknom Gračišću. Naime, osim velike financijske podloge, organizacija ovakve jedne manifestacije vrlo je kompleksna i zahtjevna. Zato svi vi koji se smatrate odvažnim i neustrašivim biciklistima iskoristite priliku, prijavite se i vozite onuda gdje samo najbolji mogu. A vi ostali dođite, ostat ćete bez daha upoznavajući ljepote Gračišćanskog krajolika i gledajući najluđe bicikliste spustaše kako se velikim brzinama neustrašivo strmoglavljuju niz padinu staze Sv.Šimuna. Slika koja vas čeka je nesvakidašnji spoj modernog biciklizma i srednjovjekovnog Istarskog gradića.

Ekstremna biciklistička disciplina DOWNHILL ili spust je najbrža MTB disciplina, gdje se po gadnim nizbrdicama spuštaju gadni vozači vrlo gadnim brzinama. Opis ove discipline bio bi jednostavno – spust niz planinu, no tu prestaje sva jednostavnost. Cilj svakog spusta je što brže proći vrlo opasnu i tehnički vrlo složenu stazu. Nerijetko se biciklom vozi i preko 70 km/h na nezamislivim stazama gdje bi možda samo “koze” i slične životinje hodale. U takvim se uvjetima i najmanje greške neizbježno plaćaju spektakularnim padovima ali na žalost i vrlo bolnim ozljedama koje bi bez zaštitnog odjela rezultirale vrlo kobno po zdravlje vozača.

Od petka (02.10.09) do nedjelje (04.10.09) voziti će se već tradicionalna, četvrta po redu biciklistička utrka “DH Gračišće” koja se boduje za kup hrvatske u disciplini spust (downhill). To je ujedno ove godine i posljednja utrka u kupu pa će se tako doznati novi pobjednici u kategorijama Muški Elite, Žene Elite, Muški Juniori, Muški Master i Rekreativci.

Najžustriju borbu voditi će se upravo u top klasi Muški Elite gdje šanse za pobjedu imaju Mamuzić Dejan (BBK Zlatni Medvjed) i Tessari Santo (BK Titan) a iako su mu šanse za vrh marginalne, račune bi prvome i drugome mogao pomrsiti naš domaći vozač Šćulac Denis (BK Buzet). Isto tako u kategoriji Žene Elite borbu za vrh će voditi naša takmičarka Družeta Dubravka (KBBXS Adrenalina) i Filetin Kristina (BK Kalorija) između kojih je bodovna razlika malih 70 bodova. U Juniorskoj kategoriji već je matematički pobjednik Topol Berislav (BK Mamut), međutim za drugo i treće mjesto još je sve otvoreno a tu šanse imaju i naša dva perspektivna juniora Šišović Marko i Dušić Noel (oba BK MTB Istra-Pazin). U kategoriji Master vodit će se borba između Đuranec Renata (KK Jastrebarsko) i Čepić Zvonimira (BK Veli Vrh-Cult Team).

Za utrku imamo već najavljene takmičare koji osim iz Hrvatske dolaze i iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Austrije i Italije.
Više informacija i prijave potražite na stranici: http://www.quadruvium.com/indexDH.html

Trenutni poredak u kupu Hrvatske možete naći na ovoj adresi: http://www.vkaldi.com/wp-content/uploads/2009/09/DH_bodovanje_2009_nakon-Pakraca.pdf

Satnica
Petak, 02.10.2008
“On foot” inspekcija staze 12:00-17:00

Subota, 03.10.2008
Slobodni trening sa zaustavljanjem 09:00-12:00
Prijave i podizanje brojeva 09:00-13:00
Službeni trening bez zaustavljanja 14:00-16:30

Nedjelja, 04.10.2008
Službeni trening bez zaustavljanja 08:30-09:30
Kvalifikacije za startni poredak 10:00-12:00
Finalna utrka 13:00-
Proglašenje pobjednika i dodjeljenje nagrada 30 min. nakon finalne utrke.

[youtube vpzHdnNr-EY]

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.