“Diblja Istra” – film za koji se traži karta više

Diblja IstraPremijera prvog pazinskog pljukanci vesterna, simbolično nazvanog »Diblja Istra«, uspjela je preksinoć napraviti ono što u Pazinu rijetko uspijeva i najvećim svjetskim filmskim hitovima: ispuniti gotovo do zadnjeg mjesta tamošnje kino Twin Peaks.

Mnoštvo Pazinaca došlo je pogledati treći amaterski uradak ekipe koja se okupila pod nazivom Final-mente Prodakšnn, a čije su glavne uzdanice Goran Jedrejčić, Suzana Jašić te Bojan i Dragan Družeta, kvartet koji je ujedno i najzaslužniji za scenarij i režiju »Diblje Istre«. Istarski dijalekt, radnja začinjena obiljem humora te blizina lokacija na kojima je film sniman i publici dobro poznati glumci izmamili su kod okupljenih nebrojene salve smijeha, a po svršetku projekcije i bučan pljesak kojim je nagrađen trud novopečenih pazinskih filmaša. Osim samog filma, prikazan je i niz izbačenih scena te kratak isječak koji otkriva kako je film, unatoč skromnoj tehnici i budžetu, snimljen.

»Diblja Istra« tijekom svojih 45 minuta opisuje stanje u Pazintownu, mjestu koje po svemu podsjeća na gradove dalekog američkog zapada. Miran gradić i njegovu okolicu po dolasku bogatog investitora sumnjivih namjera potresaju razni zločini, no pravda, na čijoj su strani šerif i ekipa iz lokalnog saloona, na kraju ipak biva zadovoljena. Neočekivani obrati očekivanih događaja poput pljačke vlaka, okršaja »točno u podne« i ostalih klišeja tipičnih za žanr vesterna, posebnost su zbog kojih je ovaj film drugačiji.
Posebno za ovu prigodu tiskane su i ulaznice s prizorima iz filma, simbolične cijena od deset kuna, a čiji je prihod namijenjen ostvarivanju novih ideja Finalmente Prodakšnna. A, kako doznajemo od Bojana Družete, njih zaista ne nedostaje: ekipa već razmišlja o snimanju još dva filma, čiji su radni naslovi »Trda punjava« i »Pirati z Karojbe«. A svi oni koji su film htjeli pogledati, ali im to iz nekog razloga preksinoć nije uspjelo, moći će ga uskoro nabaviti na DVD izdanju ili ga, pak, pogledati na skorašnjem Istrakonu te Trash Film Festivalu u Vrbanovici.

Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.