Dim i smrad iz pazinskog PIN-a

U petak ujutro su se korisnici Dnevnog boravka za starije osobe u Spomen domu požalili su na smrad, kaže nam voditelj ove ustanove Radenko Vadanjel. Dodaje da je i sam osjetio snažan, rezak miris koji ga je podsjećao na vonj spaljene plastike.

I inače se građani povremeno požale na smrad koji, ponajviše u jutarnjim satima, stiže iz smjera tvornice PIN (Pazinska industrija namještaja), međutim, čini se da je ispuštanje dima u petak bilo nešto jače nego inače.

“Dim je kuljao iz dimnjaka što nije prvi put, ali ovoga je puta smrad bio puno intenzivniji”, kaže Vadanjel, koji smatra da bi valjalo napraviti nekakav inspekcijski nadzor u toj tvornici.

– Čudno da nitko ne reagira, jer tvornica ipak uništava zrak, a valjda postoje neki filteri kojima bi se to izbjeglo, kaže nam korisnik Dnevnog boravka Serđo Jedrejčić. Na pitanje kakav je to smrad osjetio, odgovara “da je gušilo kao da gori po gumi ili nekoj plastici”.

Na pitanje jesu li dobili kakvu pritužbu građana, gradski komunalni pročelnik Daniel Maurović kaže da nisu, a i da dobiju mogli bi je samo proslijediti inspekciji zaštite okoliša pri Ministarstvu. Isto je rekao Renato Kalac iz Županijskog centra 112 i dodao da se, koliko on zna, radi o loženju otpadnog drva što ne spada u opasne tvari.

– Sve je u granicama normale, mi smo tvornica namještaja pa za grijanje hala i jedan od procesa proizvodnje ložimo ostatke drva i brikete, nema štetnih tvari. Dim koji nastaje ujutro stvara se dok se ne zagrije sistem, kao kada palite vatru kod kuće pa se ponekad malo guši vatru. Prošle nas je godine posjetila inspektorica zaštite okoliša koja je utvrdila da nema ničeg neuobičajenog, kaže voditelj proizvodnje PIN-a Matej Jarc.

www.glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.