Dio Istre bez struje, stabla na cestama, u Pazinu otpuhan limeni krov

Bura koja nesmiljenom žestinom već danima ledi kosti u Istri izaziva i sve veće štete. Centar 112 u Pazinu izvijestio je o više problema s jakom, na udare i orkanskom burom u Istri.

U noći i danas ujutro Centar 112 primio je više poziva građana o stablima koja su se uslijed nevremena srušila i prepriječila prometnice u Labinu (u blizini zgrade HZZO-a) te na cestama Baraban-Sutivanac, Raša-Barban i Bale Sošići. ŽC 112 je o ovim događajima obavijestio Istarske ceste i OKC PU istarske.

Noćas u 1.39 na željezničkoj postaji u Pazinu jak vjetar je otpuhao limeni krov sa zgrade bivše trgovine i odbacio ga na parkiralište gdje ne ugrožava promet.

HAK javlja kako je promet na Istarskom ipsilonu i dalje otežan zbog jake bure.

Jučer popodne je došlo do prekida u opskrbi električnom energijom u Pazinu i Puli, te mjestima Rovinjsko Selo, Gračišće, Cerovlje, Marčana, Barban te na dijelu Labinštine i Žminjštine i na širem području Karojbe i Motovuna. Ekipe poduzeća Elektroistra su izišle na teren i odmah pristupile otklanjanju kvarova. Do 22 sata otklonjena je većina kvarova osim nekoliko manjih naselja u općini Cerovlje i Gračišće, koji će električnu energiju dobiti danas u jutarnjim satima.

Jučer popodne u Puli je palo stablo na dva parkirana automobila.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.