Direktorica tvrtke iz Pazina oštetila proračun za 1,6 milijuna kuna

Policija je kazneno prijavila 31-godišnjakinju iz Zagreba, osumnjičenu da je kao direktorica tvrtke iz Pazina neistinito prikazivala stanje u tvrtki i njezino poslovanje i tako državni proračun oštetila za najmanje 1,6 milijuna kuna, priopćila je danas primorsko-goranska Policijska uprava.

Zagrepčanka je osumnjičena da je počinila više kaznenih djela vezanih uz gospodarsko poslovanje te je protiv nje podnesena kaznena prijava za tri kaznena djela zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju te za kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Za ista kaznena djela prijavljeno je trgovačko društvo iz Pazina. Policija je u istrazi utvrdila kako je kaznena djela za koja se sumnjiči počinila tijekom 2008. i 2009. kao direktorica trgovačkog društva.

U tom razdoblju neistinito je prikazala stvarno stanje i kretanje novca te uspjeh poslovanja trgovačkog društva, a prijavila je manje porezne obveze od onih koje je bila dužna prijaviti. Time je trgovačko društvo iz Pazina, na štetu državnog proračuna, ostvarilo protupravnu imovinsku korist od najmanje 1,6 milijuna kuna, priopćila je policija.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.