Dječak iz Vodica pojeo čokoladu s lješnjacima i nakon toga umro

Čokolada s lješnjacimaDesetogodišnji Niko, sin pročelnika gradskoga Jedinstvenog upravnog odjela Marka Lugovića, umro je danas u šibenskoj bolnici nakon što mu je pozlilo za velikog odmora u razredu osnovne škole u Vodicama.
Dječak, učenik III. d razreda, srušio se nakon što je u društvu prijatelja koji je u razredu slavio rođendan pojeo manju količinu lješnjaka, kikirikija, čipsa i slatkiša. – Nitko ne zna što se točno dogodilo. Znalo se da dječak boluje od težeg oblika astme i da je alergičan na lješnjake.

Kad mu je pozlilo, učiteljica Ana Vlahov prema prijašnjem dogovoru s roditeljima, odmah je nazvala oca, a dječaka je odvela u gradsku ambulantu. Liječnici Roko Fantulin i Divna Bračić na žalost ništa nisu mogli učiniti, nego zvati šibensku Hitnu medicinsku pomoć.

Dječak je u rekordnom roku prevezen u bolnicu, gdje je još neko vrijeme navodno poživio, ispričali su nam u vodičkoj školi. Iako su mu prijatelji kazali da ne smije jesti lješnjake, dječak je društvo uvjeravao da smije, tvrdeći da mu je to dopustila mama. Dječak je umro ocu na rukama.

– Preuzeli smo dijete u Vodicama. Već je bio kardiorespiratorno ugrožen i na njemu je bila započeta reanimacija.

Nastavili smo reanimaciju cijelim putem do Šibenika te ga predali Jedinici intenzivnog liječenja. Trud nam se, na žalost, nije isplatio – rekla nam je dr. Vesna Rožanković, dežurna liječnica hitne pomoći u šibenskoj bolnici.

Večernji.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.