Dječji tjedan u Pazinu – Od 7. do 13. listopada 2019.

I ove godine Društvo „Naša djeca“ Pazin u suradnji s Osnovnom školom Vladimira Nazora Pazin i Dječjim vrtićem „Olga Ban“ Pazin obilježit će Dječji tjedan, od 7. do 13. listopada 2019. godine.

Za djecu su tijekom tjedna organizirane različite aktivnosti. U ponedjeljak će učenici od 4. do 8. razreda osnovne škole pogledati predstavu “Kamenje” teatra Mala scena, u srijedu je u dvorištu DND-a planirana sadnja stabala kao simbolična dobrodošlica prvašićima s ciljem podizanja ekološke svijesti. U četvrtak u jutarnjoj smjeni će polaznici vrtića i učenici od prvog do trećeg razreda osnovne škole pogledati predstavu “Tri praščića” Teatra Naranča.

Nova aktivnost Dječjeg tjedna u Pazinu je razmjena starih igračaka, koja će se održati u četvrtak, 10. listopada od 15 do 17 sati u prostoru DND – a za svu djecu od 1. do 4. razreda OŠ. Ideja razmjene je da djeca donesu svoje očuvane i čiste stare igračke koje više ne koriste te ih zamijene nekim drugim igračkama koje mogu preuzeti od svojih prijatelja. Cilj ove inicijative je učenje održivog životnog stila te razvijanje vještina „trampe“, s posebnim naglaskom na komunikaciju i poštivanje dječjih prava.

U petak, 11. listopada u 10,30 sati na Trgu slobode djeca od trećeg do osmog razreda osnovne škole će sudjelovati u aktivnosti „Mini Vox Populi“. Predstavnici Vijeća učenika i Građanskog odgoja svoje će želje, poruke i kritike uputiti predstavnicima građana, medijima i svim zainteresiranim građanima.

Dječji tjedan u Pazinu završava u petak, 11. listopada u 11 sati igranjem igara na Šetalištu Pazinske gimnazije.

DND Pazin poziva sve građane da s najmlađima obilježe i proslave Dječji tjedan sudjelovanjem u navedenim aktivnostima.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.