DLS Pazin-novi mandat dosadašnjoj predsjednici Nadi Putinja

Skupština Društva likovnih stvaratelja Pazin povjerila je novi, četverogodišnji mandat dosadašnjoj predsjednici Nadi Putinja. Uz predsjednicu Putinja, u novi Upravni odbor odabrani su tajnik udruge, Dario Brajković te članovi Iva Ciceran, Anita Pilat i Serđo Rigo. Nadzor nad radom i poslovanjem udruge povjeren je Nadzorom odboru koji čine Ana Krajcar, Davorka Flego i Davorka Belac.

U svom osvrtu na 2019. godinu, predsjednica Nada Putinja istaknula je članove udruge koji dolaze iz gotovo svih dijelova Istre, njihovu raznolikost  i obilje talenata kao najveću vrijednost i bogatstvo DLS. Istaknula je i veliki volonterski angažman dobrog dijela članstva koji su u prošloj godini odradili preko tisuću sati volonterskog rada. Značajan je i porast broja posjetitelja LG galerije, pa je tako u 2019. zabilježen broj od preko 4400 posjetitelja. Zahvalila je veteranima pazinske likovne scene Mihaelu Čepleu i Ivanu Hekić Janku na dugogodišnjem radu i angažmanu u udruzi koji su oslobođeni obaveza u tijelima udruge  te im poručila da uživaju u onom što ih najviše veseli – slikanju. Zahvalu je uputila i dosadašnjoj knjigovotkinji udruge, Sonji Sloković koja je brigu o financijama i poslovanju udruge prepustila Giuliani Gortan.

Skupština je prihvatila veoma ambiciozan plan za tekuću, 2020. godinu. Održati će se čak 21 izložba, a posebno veseli veliki interes umjetnika s područja Istre i Rijeke za izlaganje u Pazinu te će se tijekom godine održati čak sedam gostujućih izložbi. Uz domaće samostalne, tradicionalne skupne i revijalne izložbe članova, poseban je naglasak stavljen na humanitarnu izložbu koja će se održati početkom travnja, a čiji će se ukupni prihod uplatiti Pazinskoj podružnici SUH-a koja i ove godine provodi humanitarnu akciju povodom Svjetskog dana zdravlja s ciljem prikupljanja sredstava za opremanje pazinskog stacionara i palijativne skrbi.

Uz izložbenu djelatnost, nastaviti će se s likovnim tečajevima sa male i velike, početnike i one naprednije, raznim radionicama za članove udruge i građane kao i suradnjom s udrugama i ustanovama kako iz Pazina tako i diljem Istre.

Na javni poziv Grada Pazina za sufinanciranje aktivnosti udruga koji je u tijeku, uz redoviti program rada, prijaviti će se i tri projekta: fotografsko-slikarski kalendar udruge za 2021. godinu, radionice keramike te projekt dizajniranja, recikliranja i izrade pletenine nositelja Daria Brajkovića.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.