DND Pazin: Slavljenička godina puna aktivnosti

Protekla je godina za volontere pazinskog Društva Naša djeca, koje slavi 18. rođendan, bila vrlo plodna pošto su uspješno proveli čak šest jednogodišnjih projekata. Nakon što su u svibnju 2011. otvorili nove prostorije u bivšoj vojarni krenuli su s provođenjem redovnih dječjih radionica (likovnih, glazbenih, znanstvenih, dramskih, eko i kreativnih) koje suse odvijale u popodnevnim satima u novim prostorijama udruge.

Vjerojatno najvažniji bio je projekt “Rastimo zajedno plus” u sklopu kojeg je pokrenut program “Boravak plus” namijenjen kvalitetnom i sigurnom provođenju slobodnog vremena nakon nastave do polaska školskog prijevoza za učenike od petog do osmog razreda. U sklopu toga projekta održane su, već treću godinu za redom, prevencijske radionice za učenike četvrtih, petih i šestih razreda Osnovne škole Vladimira Nazora iz Pazina i područne škole Trviž koje će se nastaviti i u tekućoj godini.

S radom je nastavilo dječje savjetovalište “Kod Pepea” te je tiskana edukacijska promotivna brošura udruge. U cjelokupnom radu te stabilizaciji i profesionalizaciji udruge ponajviše im je pomogla institucionalna potpora Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva čiji su korisnici još od 2010. godine, ali i sredstva Grada Pazina i Istarske županije.

Putem natječaja “Mali projekti za bolje sutra” proveli su projekt “Sretni velikani” kojim su obogatili gradski Park istarskih velikana vrtuljkom i jednom kombiniranom spravom za igranje. U toplijim mjesecima godine u suradnji s Etnografskim muzejom Istre provođen je program “Put po Kaštelu u 90 minuta” namijenjen učenicima osnovnoškolske dobi. Njime su mališani upoznavali istarsku povijest i kulturnu baštinu, razvijali kreativnosti kroz razne izražajne medije te osvještavali važnost očuvanja ostavštine te primjereno ponašanje u muzeju. Proveli su sve redovne godišnje aktivnosti: Dječji maskenbal, Obiteljsku utrku “Fameja” povodom Međunarodnog dana obitelji, kreativne radionice za djecu na Danima Julesa Vernea, školu plivanja u suradnji s Gradskim društvom Crvenog Križa, Dječji tjedan i prosinački doček Djeda Mraza uz podjelu poklon paketa mališanima predškolske dobi s područja Grada Pazina.

Družili su se s polaznicima pazinskog Dječjeg vrtića “Olga Ban” i OŠ Vladimira Nazora povodom Dana šuma, Očevog dana, akcije Hrvatska volontira itd. Godinu je obilježio međunarodni projekt “Djeca i mladi ne priznaju granice” u sklopu kojeg su sudjelovali na kampu dječjih vijeća “Raznolikost – povezanost i bogatstvo suživota uz granicu”, dječjem kampu “100 ljudi 100 ćudi” te na Reviji jednominutnog filma “Život
uz granicu”.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.