Dobar odaziv pazinskih udruga na radionici ispunjavanja prijava na javni natječaj za financiranje njihovog rada

Na jučerašnjoj (10. veljače 2016.) radionici za izradu prijava programa, projekata ili manifestacija koja se je održala u Društvenom centru Veli Jože u Pazinu pazinske su udruge iskazale prilično velik interes. Odazvalo se je oko 25 aktivista iz različitih područja djelovanja – socijalne skrbi i zdravstva, odgoja i obrazovanja, kulture, prirode i ostalih zainteresiranih.

Cilj radionice je bio da se da potencijalnim prijaviteljima pruže relevantne informacije vezane uz prijavu na Javni natječaj za financiranje programa/ projekata/ manifestacija od interesa za opće dobro iz Proračuna Grada Pazina u 2016. godini.

U uvodnom dijelu je Nevija Srdoč , pročelnica Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti prezentirala sam natječaj, njegov zakonski okvir financiranja civilnog društva te prošla kroz sve elemente koje on sadrži. U izlaganju je naglasak bio na bitnim dijelovima same prijave kako bi se udrugama olakšao način prijavljivanja i smanjili problemi u vezi s time budući da je način prijavljivanja drugačiji u odnosu na prethodne godine. Anton Finderle, viši stručni suradnik za odgoj i obrazovanje, prezentirao je na konkretnom primjeru način ispunjavanja opisnog i financijskog obrasca s praktičnim prijedlozima. U interaktivnoj radionici na brojna pitanja zainteresiranih odgovarale su i Sanja Selar, viša upravna referentica za socijalnu skrb i zdravstvo te Emina Svilar, viša stručna suradnica za kulturu.

Danas (11. veljače 2016.) je na sve adrese udruga koje se nalaze na mailing listi Grad Pazin-info prezentaciju zajedno s primjerom ispunjavanja opisnog i financijskog obrasca poslana elektronskim putem.

pazin.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.