Dobra priprema za seniorsku konkurenciju

BiciklizamGodišnja nagrada Saveza sportova Istarske županije za najbolju mladu ekipu zasigurno je plod dugoročnog i kvalitetnog rada u pazinskom Biciklističkom klubu »Puris Kamen« i kruna je jedne sjajne sezone. Titula najbolje mlade ekipe na poluotoku zaslužena je dobrim rezultatima, a ponajviše se izdvajaju prva mjesta u cestovnoj vožnji, na kronometar te osvajanju Kupa Hrvatske.

Uzimajući u obzir da je u konkurenciji bilo još pet klubova, vidi se da je prošlogodišnji rad i trud pod vodstvom trenera Vinka Polončiča prepoznat od strane istarske sportske zajednice. Podsjetimo, u konkurenciji su još bila dva kluba iz Rovinja –mlađi kadeti odbojkaškog kluba i juniori streljačkog kluba, juniori Veslačkog kluba »Istra« iz Pule te juniori košarkaši »Purisa«.
Statistika govori da su juniori lani odvozili 35 utrka, te su sveukupno 14 puta stajali na postoljima na državnim prvenstvima. Usto, neizostavni su dio reprezentacije te su Marin Anđelini, Anton Benčić, Juraj Ugrinić i Mauro Hrastnik nastupili na Europskom juniorskom biciklističkom prvenstvu, te na utrkama u Italiji i Njemačkoj. Uz njih, iz kluba za reprezentaciju je vozio i Danijel Bajlo.
Gleda li se pojedinačno po državnim prvenstvima, tada se vidi da su u toj kategoriji najbolji hrvatski klub. Tako je primjerice na brdskom prvenstvu Ugrinić bio drugi, a Anđelini treći, na kronometru je Anđelini bio drugi, a Benčić treći. Na cestovnom dijelu natjecanja Hrastnik je bio najbolji, a iza njega se poredao »Puris – Kamenov« četverac od drugog do petog mjesta – Bajlo, Anđelini, Ugrinić i Benčić. Momčadski duh koji krasi pazinsku ekipu došao je do izražaja na prvenstvu na pisti gdje su prikazali najbolju vožnju i bili proglašeni najboljom ekipom. U Kupu Hrvatske Zadranin Bajlo je bio drugi, a njegov sugrađanin u dresu »Puris – Kamena« treći. Sve to utječe i na daljnji probitak ovih mladića od kojih će trojica (Benčić, Bajlo i Ugrinić) krenuti ove godine s natjecanjima u seniorskoj kategoriji te su potpisali ugovore na tri godine. Tamo ih, prema riječima trenera Polončiča, zasigurno očekuje naporan rad i dodatno dokazivanje.
U kadetskoj konkurenciji valja izdvojiti prelazak Endija Širola u »Loboriku«, koji je u protekloj godini u svojoj kategoriji osvajao druga mjesta u Kupu Hrvatske, kronometru, brdskom prvenstvu te u jednoj disciplini utrke na pisti bio drugi, a u drugoj pobjednik. Jasmin Bečirović je pak bio najbolji u ciklokrosu, a drugi na cesti. Obojica su imala čast da nose nacionalni kockasti dres. Kod početnika B valja izdvojiti pobjede Dominika Anđelinija u Kupu Hrvatske, na brdu, na cesti i kronometru, te drugo mjesto u ciklokrosu. Njegov bratić Paolo Angelini u najmlađoj kategoriji – početnika A četiri se puta penjao na postolje. Dvaput na najviše – u ciklokrosu i kronometru, jedno na srednje – na cestovnom prvenstvu te dva put na najniže mjesto – na brdskom prvenstvu i Kupu Hrvatske. Za najmlađe se vozače brine pazinski Ukrajinac Anatolij Varvaruk koji je osam godina vozio za pazinski klub.

Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.