Dobrodošli u Pazin na Veseli prosinac!

Grad Pazin posljednjih sedam godina organizira Veseli prosinac – blagdanski program u Pazinu koji se svake godine nadograđuje novim sadržajima.

U suradnji sa lokalnim udrugama i institucijama pripremljen je kulturni program i program za djecu, dok u suradnji sa Udruženjem obrtnika i lokalnim ugostiteljima Grad Pazin posljednje tri godine stvara sadržajan program koji Pazin vraća na Istarsku mapu izlazaka i dobre zabave u zimskim mjesecima, te nudi gotovo svaki dan neko događanje za sve dobne skupine.

Zajedničkim zalaganjem pripremljena je i tiskana u 3000 primjeraka promotivna brošura Veseli Prosinac u Pazinu koja navodi sve programe koji se u Pazinu odvijaju tijekom prosinca, od Festivala palačinki koji se održava 10. prosinca u Spomen domu, pa sve do ispraćaja Stare godine, odnosno Dočeka nove godine u podne za čiju je organizaciju upravo u tijeku Javni poziv zainteresiranim pravnim ili fizičkim sobama.

PROGRAMI UGOSTITELJA:

Udruženje obrtnika okupilo je 9 ugostiteljskih objekata u zajedničku organizaciju i promociju prosinačkih programa. Uključili su se caffe barovi Boom, Sax, Epolon, Jano, Duga, Kavana, te slastičarna Gema, Pizzeria Peperone i diskoteka Magnus koji će tijekom mjeseca u svojim objektima pripremiti koncerte odnosno programe žive glazbe, zatim tematske zabave uz DJ-a te promotivne ponude jela i pića. Na dan Božića prije koncerta na trgu ugostiteljski objekti pripremaju Happy hour od 19 do 20 sati, dok za Silvestrovo uz neograničeno radno vrijeme pojedini barovi pripremaju organizirani doček Nove godine. Tijekom čitavog mjeseca navedeni objekti imaju mogućnost raditi petkom do 2:00 a subotom i praznikom do 4:00 sata u jutro.

KULTURNI PROGRAMI I PROGRAMI ZA DJECU:

Udruge i institucije pripremile su dvadesetak  kulturnih, zabavnih i programa za djecu. Tijekom mjeseca održat će se sedam programa za djecu:

Glazbeni festival All you need is love već ovog petka 2.12. u 20:00 sati, zatim organizirani dolazak Djeda Mraza 19.12. na željeznički kolodvor, Bajkomanija – pričaonice i predstave za djecu tijekom cijelog tjedna od 19. do 23.12. u 18:30 sati, predstavljanje vrtićkog kalendara u vrtićkoj Sobi Djeda Mraza, radionice za djecu i roditelje u Društvu Naša djeca, Božićna priredba osnovnoškolaca te podjela poklon paketića nevrtićkoj djeci koja će se održati u Spomen domu 23.12. u 17:00 sati.

Kroz prosinac će se u Pazinu održati i pet Božićno-novogodišnjih koncerata u Spomen domu i to gotovo svaki dan u večernjim satima:

Koncert Folklornog društva Pazin (petak 16.12.), zatim Humanitarni koncert Društva tjelesnih invalida Pazin (subota 17.12.), Prvi koncert novoosnovanog Big Banda Pazin pod vodstvom Alda Foška i Luke Horvata (nedjelja 18.12.), koncert glazbenog odjela osnovne škole (ponedjeljak 19.12.), te za kraj tradicionalni koncert Limene glazbe Pazin (petak 23.12.).

SAJMOVI I KONCERTI:

U organizaciji su i četiri prigodna sajma, sada već sa višegodišnjim iskustvom:

Hand made Božićni sajam u likovnoj galeriji, Sajam pazinske knjige u holu spomen doma, Božićni sajam Veseli prosinac na Trgu slobode i Second hand (humanitarni) sajam u holu spomen doma.

Božićni sajam Veseli prosinac na Trgu slobode trajat će od 16. do 24. prosinca od 10 do 16 sati a među 20 tak štandova moći će se naći raznovrsni prigodni asortiman za blagdane i darove. Uz sajam će biti postavljena i sajamska pozornica na kojoj će se odvijati programi udruga i ustanova. Uključilo se je ukupno 10 različitih izvođača/programa: vokalna skupina pazinskog kolegija, VocalIstra, zbor Roženice, Domski bend Motovun, Dječji župni zbor „Mali od sv. Jurja“, Dječji vrtić, Društvo Naša djeca, Folklorno društvo Pazin, Roxy dance  te udruga gluhih Pazin sa predstavom na znakovnom jeziku.

Pripremaju se i tri do četiri koncerta na Trgu slobode i to:

The Night Express band i SARS, povodom Festivala Palačinki 10.12. u šatoru, koncert Etno skupine Veja povodom zatvaranja božićnog sajma 24.12. u 11 sati, tradicionalni nastup Nene Belana i grupe TTRT na Božićnom koncertu u nedjelju 25.12., te ukoliko bude zainteresiranih organizatora – Doček Nove godine u podne 31.12. za što je u tijeku Javni poziv organizatorima.

pazin.hr

4 komentara na “Dobrodošli u Pazin na Veseli prosinac!”

 1. Anonimno napisao:

  docek nove godine u 12 sati 31.12.? pravilnije receno ispracaj stare?

 2. BenoNelan napisao:

  Neno Belan je posta tradicionalan u Pazinu :D

 3. bb napisao:

  Bravo

 4. ferdo napisao:

  e dobra je ova crna. Baš su lipe ove ženske

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.