Dodjeljene nagrade SKAGI u Pazinu

2U petak su u pazinskom Spomen domu dodijeljene nagrade za najbolje kazališne predstave na 12. susretu kazališnih amaterskih grupa SKAGI. Predstava “Prigušeni krik” u izvedbi Kazališne grupe “Pinja” Osnovne škole u Karojbi u režiji voditeljice Roberte Rudela osvojila je nagradu “SKAGI 2013.” za najbolju predstavu u cjelini i najbolje redateljsko ostvarenje.

Nagradu za scenografiju i likovnost dobila je predstava “Samoživi div” grupe “Oblaci” OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Čepića pod vodstvom Davorke Vadanjel. Za kreativno korištenje dijalekta u predstavi “Burrra” SKAGI-ja je dobila Kazališna grupa “Burice” OŠ Giuseppine Martinuzzi iz Pule pod vodstvom Sandre Franjul. SKAGI za primjerno korištenje poezije u scenskoj igri, u predstavi “Među zvijezdama” dobila je Kazališna grupa “Zvijezde” Dramske radionice za prevenciju ovisnosti iz Rovinja pod vodstvom Maje Stanković.

Dramska skupina “Orko” iz pazinske Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, koju vodi Amneris Ružić, dobila je SKAGI za angažiran pristup kazalištu predstavom “Magnificat”, dok je nagradu za najbolji plakat dobila OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Čepića za predstavu “Samoživi div”.

kulturistra.hr

foto: istarski.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.