Dolazi li kraj ljeta ili samo kratko zahlađenje?

Organizatori mahom odgađaju ljetne manifestacije najavljene za ovu subotu. Vremenska prognoza za subotu doista predviđa značajnu destabilizaciju atmosfere, lokalne grmljavinske pljuskove praćene prolazno jakim vjetrom, a ponegdje i jače nevrijeme uz tuču. Puhat će umjereno jugo i jugozapadnjak, kasno navečer naglo će okrenuti na jaku tramontanu, a u noći na nedjelju buru s kojom stiže i osjetno zahladnjenje. Što se tiče Kvarnera, bura ondje lokalno može imati olujne udare.

Detaljnije vezano uz padaline:
Značajnije padaline pasti će u središnjoj Istri i na Ćićariji, dok će na obali Istre kiše biti manje, pogotovo na jugu. Pula će, kako to biva ljeti proći gotovo bez padalina.

Dakle, danas će dan u svim dijelovima Istre proteći uz uobičajeno ljetno vrijeme, slično će biti i u subotu tijekom dana, dok će sve naopako krenuti navečer.

Vrijeme će se smiriti već u nedjelju rano ujutro tako da će dan proteći u znaku pretežno sunčanog vremena. Puhat će umjerena, na Kvarneru jaka bura. Ipak, nevrijeme koje će tutnjati noću, neće proći bez posljedice, te će u nedjelju temperature biti nešto niže. Minimalne temperature zraka od 14 do 19°C, dnevne vrijednosti većinom od 25 do 27°C.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.