Dolazi Service pack 3 za Windows XP

Service pack 3Windows Service Pack 3 isporučen je na vrijeme, download započinje 29. travnja, dok će se isti moći skinuti u sklopu Windows Updatea tijekom lipnja.

Prvi dojmovi nekakvih promjena u odnosu na betu SP3 i nisu revolucionarni, kako s nadogradnjom tako i s vizualnim prikazom. Ne treba se nadati novom operativnom sustavu, jer SP3 ujedinjuje nadogradnje za kompatibilnost, sigurnost i performanse koje najviše zadovoljavaju one korisnike koji i nisu bili previše ažurni po pitanju nadogradnje svojeg sustava.

Na prosječnom računalu od 1.5 GHz i nekih “gige” RAM-a instalacija cijelog SP3 kompleta trajat će oko jednog sata što će biti dovoljno za pregled drivera, provjere slobodnog mjesta na disku, back up-a, instaliranje novih OS datoteka, cleanupa i konačno, ponovnog pokretanja računala.

Download SP3 preko Windows Updatea “težak” je oko 70 MB, a oni koji žele punu verziju skinuti preko Microsoftovog Download Centra mogu očekivati paket od 580 MB. Nadogradnja je moguća na prethodni SP1 ili SP2 i radi sa svakim paketom Windowsa XP, bilo to Home, Pro ili neki drugi paket.

No, treba napomenuti kako SP3 nije primjenjiv za 64-bitnu verziju XP-a. Konačno, rezultat nakon završenog procesa instalacije je vidljiv, kako po performansama tako i po činjenici da je iz Microsofta u zadnje vrijeme nešto izašlo kako je bilo i “dogovoreno”, a čak i radi.

Index.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.