“Dolina mlinova” u dolini mlinova

veja_banner_1Nakon što su krajem travnja objavili svoj debi album “Dolina mlinova”, etno skupina Veja odlučila je 11. svibnja napraviti promociju albuma tamo gdje su pjesme i nastajale – u dolini mlinova, ali na malo drukčiji način. Ova je promocija zamišljena kao druženje članova Veje sa svojom publikom, fanovima, bivšim članovima, ljudima koji su im pomogli i još uvijek im pomažu u radu, te svima ostalima koji žele provesti nedjeljni dan u dobrom raspoloženju na svježem zraku.

Osim kolača, na promociji će se moći nabaviti CD, dobiti autogram članova benda, a može se očekivati i pokoje iznenađenje. Pazinski krov, jedan od platoa doline mlinova na kojemu će se održati promocija, od centra Pazina udaljen je pet minuta pješice, što je i preporučeni način dolaska.

“Dolina mlinova” album je prvijenac etno skupine Veja na koji se čekalo punih sedam godina i koji je plod višegodišnjeg stvaranja pazinskih glazbenika, čije su ideje, glazbeno i folklorno iskustvo pretočeni u deset skladbi. Dolina mlinova naziv je i geografske lokacije na kojoj članovi benda stvaraju svoju glazbu, a koja ih iz nova nadahnjuje da tradicijsku glazbu spase od zaborava na način da ju predstave u novim, modernijim aranžmanima.

Želio sam najvjernije prenijeti njihovu mladost i energiju. Zato sam ih odlučio snimati na mjestu gdje pjesme nastaju, u Dolini mlinova.” – izjavio je Marijan Jelenić na pitanje o produciranju Črnog orka.

Vejinu se glazbu, osim na predstavljenom nosaču zvuka, može poslušati i na SoundCloud kanalu: www.soundcloud.com/vejamusic i na njihovim web stranicama www.vejamusic.com gdje je album dostupan za besplatno preuzimanje. Veju možete pratiti i na Facebooku: www.facebook.com/vejamusic.

Etno skupina Veja za prvi je singl s albuma “Dolina mlinova” izabrala pjesmu “Črni orko” koja govori o mitološkom stvorenju Črnom orku za kojeg legenda kaže da je noću lovio pijance. Tekst za pjesmu napisala je Gorana Družeta, a glazbu i aranžman članovi benda, „posudivši” motive tradicijskog plesa „Sette passi”. Snimalo se u dolini mlinova, u staroj mlinarevoj kući. Za tu je pjesmu, tijekom sudjelovanja na Viljandi Folk Festivalu u Estoniji, snimljen i spot, kojega možete pogledati u nastavku, a koji je imao televizijsku pretpremijeru 24. travnja na TV Istri i 6. svibnja na CMC-u.

iPazin.net

© iPazin.net portal 2001. - 2024.