Dom Motovun – obilježavanje Dana tolerancije

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dan tolerancije ( 16. studeni) Dom za odrasle osobe Motovun posjetio je nekoliko odgojno obrazovnih ustanova u svom okruženju, sa ciljem da mlade ljude i njihove učitelje podsjeti na važnost poštovanje i uvažavanje različitosti.
Tolerancija podrazumijeva volju i sposobnost prihvatiti i dopustiti različitost, bilo da se radi o razlikama u političkom uvjerenju, vjerskim, rasnim, spolnim razlikama ili nečemu drugom.

Od kako je  je u proljeće 2013. godine pokrenut program „Domski Band – glazbom protiv predrasuda“, svake godine se kroz nekoliko dana u tjednu u kojem se obilježava Međunarodni dan tolerancije, posjećuju škole i vrtići.

Kroz četiri godine, u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije, program „Glazbom protiv predrasuda“ vidjelo je više od 1.000 djece, njihovih odgajatelja, učitelja, profesora i stručnih suradnika.

Ove godine Domski Band Doma Motovun gostovao je u Dječjem vrtiću „Olga Ban“ Pazin, Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin i Osnovnoj školi Vladimira Nazora Vrsar, te izveo više od dva sata glazbenog programa pred tristotinjak ljudi. Uz pjesmu i glazbu predstavljen je Dom, njegovi korisnici i radnici, domsko glasilo „Veli dom“, kao i proizvodi kreativnih radionica u sklopu radno okupacijskih aktivnosti u Domu.

Program „Glazbom protiv predrasuda“ dosad je predstavljen u matičnom vrtiću Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin, pazinskom donjem vrtiću, Područnom vrtiću Karojba, Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin, matičnoj školi, Područnoj školi Motovun, Područnoj školi Karojba, Srednjoj školi Mate Balote Poreč, Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile Pazin i Pazinskom kolegiju – klasičnoj gimnaziji.

Program „Domski Band – glazbom protiv predrasuda“ sufinanciran je proteklih godina od strane Ministarstva socijalne politike i mladih, Ministarstva kulture, Istarske županije, Grada Pazina, Grada Umaga, Grada Buja, Općine Motovun, Općine Tinjan, Općine Grožnjan, Općine Vrsar, Općine Fažana, Općine Funtana, Općine Marčana, te više gospodarskih subjekata.

„Domski Band – glazbom protiv predrasuda 2016“ je program Doma za odrasle osobe Motovun pokrenut sa ciljem razbijanja predrasuda i destigmatizacije osoba sa mentalnim oštećenjima. Band čine korisnici i radnici Doma, njih ukupno 13. Tijekom godine Band nastupa u domovima za starije i nemoćne, domovima za odrasle osobe, dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, te u sklopu raznovrsnih programa i manifestacija u gradovima i  općinama diljem Istre. U repertoaru Domskog Banda nalaze se kompozicije iz Istre, Dalmacije, Podravine i Zagorja, skladbe talijanskih autora, narodne pjesme iz šire regije, te obrade popularnih napjeva iz čitavog svijeta. Instrumentalnu podlogu čine udaraljke, mandolina, bouzuki, akustična gitara, bas gitara i harmonika, a pjesme se izvode na hrvatskom, talijanskom, makedonskom, slovenskom, španjolskom i engleskom jeziku. Više o programu možete pronaći na FB profilu: https://www.facebook.com/Domski-Band-1497843023807831/

Ravnatelj Doma Motovun
Boris Demark., prof.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.