Dom za odrasle osobe Motovun za potrebe organiziranog stanovanja traži u najam više stambenih jedinica (stanova ili kuća)

1377519_584499838263982_1051467467_nDom za odrasle osobe Motovun je ustanova socijalne skrbi otvorenog tipa u kojoj je smješteno 89 korisnika, odraslih osoba sa mentalnim oštećenjima, od čega u Odjelu pojačane njege 49 korisnika te u stambenom djelu 40 korisnika.

Dom Motovun sukladno Pojedinačnom planu deinstitucionalizacije i transformacije Doma pokreće razvoj izvaninstitucijskih usluga na području središnje Istre. U tom smislu, od ove godine pokrenuta je dostava obroka i program pomoći u kući, a od rujna mjeseca u funkciji je i poludnevni boravak za osobe sa mentalnim oštećenjima.

Planom deinstitucionalizacije i transformacije Domova socijalne srbi kao jedan od ciljeva definirano je smanjenje broja korisnika u stalnom smještaju za 20% do 2018. godine, uz istovremeni razvoj izvaninstitucijskih oblika smještaja kroz usluge organiziranog stanovanja i podršku u zajednici. Iz tog razloga u potrazi smo za određenim brojem stambenih jedinica (stanova ili kuća) u koje bismo smjestili korisnike osposobljene za samostalno stanovanje. U tom, najhumanijem obliku skrbi za osobe u potrebi, naši korisnici dobivali bi svakodnevnu podršku stručnih radnika, ali se i sve više osposobljavali za samostalan život.

Ukoliko prepoznajete naša nastojanja da za ovu osjetljivu kategoriju ljudi pronađemo najprimjerenije uvjete za život, i imate na raspolaganju odgovarajući stambeni prostor, molili bismo da nam se javite, te da u doglednom roku održimo sa Vama sastanak na kojem bismo podrobnije izložili navedenu problematiku. Sa željom da zajedno iznađemo rješenje kojim bi se u funkciju organiziranog stanovanja stavile odgovarajuće nekretnine, a mi kao ustanova doprinijeli ostvarivanju Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe sa invaliditetom, lijepo vas pozdravljamo.

Molimo da nas kontaktirate na telefon 052 601 000 (centrala), 091 2446 671 (socijalna radnica), 091 5290 299 (ravnatelj Doma) ili putem e-maila: [email protected].

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.