Dom zdravlja u Pazinu u suradnji s Gradom i donatorima dobio novi ultrazvuk

U organizaciji Istarskih domova zdravlja – ispostave Pazin danas je Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić u povodu Svjetskog dana bolesnika (11. veljače) sa svojim suradnicima posjetio Istarske domove zdravlja – Ispostavu Pazin.

U svom obraćanju voditeljica Istarskih domova zdravlja – Marina Lovrinić istaknula je kako je cilj obilježavanja Svjetskog dana bolesnika podizanje svijesti o potrebama bolesnih, te naglašavanje značenja nužnosti humane i moralne potpore bolesnima.

Ravnatelj Istarskih domova zdravlja dr. Ante Ivančić zahvalio je prisutnima na iznimno dobroj suradnji i podršci koju pružaju Grad Pazin, udruge građana i donatori kako bi zdravstvena skrb o bolesnima bila još kvalitetnija.

Gradonačelnik Krulčić je zahvalio svima koji skrbe o bolesnicima i svima koji su posvetili svoj rad  njezi i podršci oboljelim pojedincima, te se zahvalio na dobroj suradnji ključnih institucija koje brinu o zdravlju građana Pazina i Pazinštine. Naveo je da  je naša lokalna zajednica poznata po zajedništvu i senzibilitetu prema ranjivim skupinama pa tako i prema brizi prema bolesnima. Istaknuo je da iako područje zdravstvene skrbi nije u izravnoj nadležnosti jedinica lokalne samouprave, Grad Pazin nastoji u partnerstvu s Istarskim domovima zdravlja – Ispostavom podržati sve aktivnosti s ciljem podizanja kvalitete zdravstvenih usluga u Pazinu i Središnjoj Istri.

Tako je već od 2012. godine Grad sufinancirao uređenje i opremanje Stacionara, kupnju kombi vozila za dijalizirane osobe, nabavku ultrazvuka te naveo da će i nadalje nastaviti financijski pomagati  Istarske domove zdravlja, Ispostavu Pazin u okvirima svojih mogućnosti.

Posebno je pozdravio izgradnju nove Medicinske škole u Puli u kojoj će se obrazovati budući zdravstveni djelatnici koji su u ovom trenutku nedostatni.

Posebno se zahvalio  Sindikatu umirovljenika Hrvatske, Podružnice Pazin koji već tradicionalno pomažu IDZ  na organiziranoj humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava s ciljem pomoći pri kupnji ultrazvučnog aparata u ovoj godini te svim donatorima poput gđe. Dušice Hoban i Društva likovnih stvaratelja Pazin.

Elvis Černeka, dr. med., specijalist radiolog, upoznao je sve prisutne s novim ultrazvukom naglasivši kako je riječ o vrhunskom medicinskom uređaju koji će značajno pomoći u dijagnostici i liječenju građana Pazina i Središnje Istre.

9 komentara na “Dom zdravlja u Pazinu u suradnji s Gradom i donatorima dobio novi ultrazvuk”

 1. Anonimno napisao:

  super, svaka čast svima koji su pomogli da konačno u Pazin dojde prvi i jedini ultrazvuk, pogotovo Dušici Hoban

  ali ja bin rada živit u gradu i državi di se prvi i jedini ultrazvuk ne kupuje donacijama i nije breaking news za medije i građane, nego standardna minimalna oprema, jer nismo baš Zimbabve ili Uganda nego je sustav loše organiziran i šoldi se neracionalno troše

  neka breaking news bude treći ultrazvuk ili teći kat stacionara

  1. Iva napisao:

   Slažem se u potpunosti. Dobra vijest s otužnim prizvukom.

   1. Anonimno napisao:

    Zašto otužni prizvuk. To je samo istina.

  2. Honesty napisao:

   Da nije bilo donatora, nebi ni bilo ultrazvuka!!

   1. Anonimno napisao:

    Bilo bi ga i bez donacija da nema toliko i takvih uhljeba, curenja love i krivih prioriteta u sustavu zdravstva i lokalnoj samoupravi.

 2. Anonimno napisao:

  Drago mi je za ultrazvuk ali kako rece prethodni komentator otprilike, zalosno je da se moraju skupljati donatorska sredstva dok se istovremeno novci rasipavaju na nebitne stvari. Drzava u kojoj jedan svecenik vrijedi vise nego lijecnik naravno da nece investirati u zdravlje svojih gradjana.

 3. Anonimno napisao:

  Meni je u ovoj priči najviše žal gđe Hoban koja stvarno iskreno misli i vjeruje da smo mi toliko siromašna zemlja da si ne moremo kupit ultrazvuk od 500 miljari kun. Neki bi joj treba brutalno iskreno objasnit kako stvari stoje, jer je bolje da svoje šolde donira tamo di je stvarno opravdano potrebno.

  1. Anonimno napisao:

   Mi smo toliko siromasna zemlja da je najvaznije graditi u Bi H, i davati crkvi a onda ako ostane, za nas stoku sitnog zuba. Nitko ne umanjuje vrijednost donacija, hvala im ali tuga i zalost od drzave. Da ne spominjem kako debelo placamo tunel dok u Dalmaciji ne placaju ni kune. Pa jeli onda ta drzava siromasna?

 4. Mojca Cigleni napisao:

  da nema donacija, jao si ga nama. u 21.stoljeću čudimo se ultrazvuku u Domu zdravlja grada koji ima 8600 stanovnika. Uf uf.., bitno je da nasa općina ima uhljeba da ni ne mogu više stati u nju koliko ih je. Izlaze iz svih mogućih rupa kad dođes tamo…

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.