„Domaća web tržnica“ – lokalni istarski poljoprivredni proizvodi na jednom mjestu

2Promidžba, marketing i prodaja postali su najvažniji segmenti cjelokupnog poslovanja u svim gospodarskim djelatnostima, pa tako i u poljoprivredi. Kako bi se unaprijedio marketing i prodaja istarskih poljoprivrednih proizvoda, u Institutu za poljoprivredu i turizam iz Poreča realiziran je projekt „Organizacija sustava izravne prodaje poljoprivrednih proizvoda korištenjem internet tehnologije“. Osnovni rezultat ovog projekta je internet aplikacija „Domaća web tržnica“ koju se može pregledati na adresi trznica-trg.eu

„Domaća web tržnica“ namijenjena je za izravnu prodaju istarskih poljoprivrednih proizvoda.
Poljoprivredni proizvođači sa područja Istre putem nje mogu predstaviti svoje gospodarstvo i proizvode koje nude za prodaju, dok svi korisnici interneta mogu te proizvode pregledavati, pretraživati i naručivati. Kupnjom na „Domaćoj web tržnici“ postiže se optimalni odnos cijene i kvalitete poljoprivrednih proizvoda te se potiče razvoj poljoprivrede na lokalnom području.

Trenutno je u aplikaciji predstavljeno 130 gospodarstava koja nude 580 vlastitih proizvoda. Uključene su sve kategorije poljoprivrednih proizvoda koje se u istri mogu proizvesti, dakle vino, maslinovo ulje, svježe voće i povrće, med, sir i drugi mliječni proizvodi, meso, konzervirani proizvodi, prirodna kozmetika i drugo. Zahvaljujući europskom financiranju, registracija i korištenje „Domaće web tržnice“ za sve proizvođače i kupce je besplatno.

Tijekom prvih mjesec dana aplikaciju „Domaća web tržnica“ posjetilo je više od 16.000 jedinstvenih posjetitelja što potvrđuje njezin vrlo snažan promotivni i informativni učinak za sva gospodarstva koja se putem nje predstavljaju. Cilj je izrađivača ove aplikacije okupiti i promovirati što veći broj poljoprivrednih proizvođača i proizvoda sa područja Istre kako bi se unaprijedila trgovina lokalnim poljoprivrednim proizvodima. Kreirani sustav za marketing i trženje domaćim poljoprivrednim proizvodima trebao bi postati dio javnog servisa u funkciji razvoja poljoprivrede u Istri.

Za funkcioniranje „Domaće web tržnice“ i servisiranje njezinih korisnika brine se administracijski tim kojega se može kontaktirati na brojeve 052/408-330 i 052/408-308 ili na e-mail putem kontakt forme sa stranice „Domaće web tržnice“.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.