Don Antonio u subotu u Pazinu

Antonio Gramentieri jedan je od najcjenjenijih glazbenih producenata i gitarista nove talijanske scene. Sa svojim novim projektom Don Antonio nastupiti će 17. ožujka 2018. godine u Buffetu Bunker u Pazinu, u organizaciji koncertne agencije RockSvirke.com s početkom u 21 sat.

“Duboko, zabavno, intenzivno putovanje od Mediterana do Pacifika, od Jadranskog mora do Rio de la Plate” – Gideon Coe on BBC Radio 6 Music
“Remek djelo” – BlowUp Magazine
“Predivno, filmski, talijansko i internacionalno” – Boomerang

Antonio Gramentieri jedan je od najcjenjenijih glazbenih producenata i gitarista nove talijanske scene koji uspješno kombinira sjever i jug, blues i jazz atmosferu, Afriku i Mediteran, starinsku filmsku glazbu i folk, te na taj način određuje zvuk moderne Italije kao toplu, neuhvatljivu, tajanstvenu i intrigantnu pojavu.

-Don Antonio: Amorcantando (Official video)
https://www.youtube.com/watch?v=aaxdqWilvbQ

Najpoznatiji je po radu u bendu Sacri Cuori, međutim u dosadašnjoj karijeri surađivao je, kako u studiju, tako i na samoj sceni, sa respektabilnim imenima kao što su Richard Buckner, Dan Stuart, Hugo Race Fatalists, Terry Lee Hale, Alejandro Escovedo, JD Foster, David Hidalgo, Jim Keltner, Marc Ribot i mnogim drugima. U travnju prošle godine, njegovo samostalno debitantsko ostvarenje ugledalo je svijetlo dana.

“Don Antonio” je nova avantura za Gramentierija, nova ploča, novi bend, novi koncept. Album snimljen na Siciliji, konačno finaliziran u Romagni, veselo maše i ide u susret moru, ostavljajući kontinent iza svojih ramena i upućujući posljednji pogled Italiji i Europi. Poziva na ples koji uklapa raznovrsne tipove folklora. Boji mediteranski identitet na način da je istovremeno sladak i gorak, romantičan i nemilosrdan, blizak i dalek. Zvuk suvremene Italije uokviren je u grubi okvir. Neprekidna evolucija geografije koja gubi svoju tradicionalnu ravnotežu ujedno stvarajući nove, paradoksalne i pomiješane.

Na ploči se nalaze romantične melodije koje odišu aromom juga, suze koje izaziva blues, jadranski duhovi, filmski pejzaži, kreveti od cvijeća, lučki brodovi, misteriozni likovi i elegantne žene.
Ljubav i bol putovanja, pronalaženja i odlaska.

Nakon trijumfalne europske turneje sa Alejandro Escovedom i komponiranje muzike za filmove, kazalište, televiziju, reklame i balet, Antonio se vraća na scenu zakazujući niz novih koncerata po Europi.

https://web.facebook.com/DonAntonioOfficial/
https://www.deezer.com/en/artist/7588042
https://open.spotify.com/artist/7zx46gR1klKeqGPlCBaUl5?
https://www.youtube.com/user/Audioglobedistro/search?query=don+antonio

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2019.