Donacijama prikupljeno 26.500 kuna

(Glas Istre, 2.6.2011) Na nedavno održanom prvom Memorijalnom turniru Branko Legović-Pićin u humanitarne je svrhe zajedno s kasnijim donacijama  prikupljeno 26.500 kuna. Na solidno posjećenom trokut turniru veterana na Gradskom stadionu kojim je obilježena prva obljetnica smrti ove gradske legende pobijedili su nogometaši NK Pazin Veterani, drugi su bili veterani NK Sloge iz Koprivnice, a treći veterani iz Svetog Lovreča.

U stanci izmedu utakmica mali su nogomet odigrali polaznici Dječjeg vrtića “Olga Ban”. Važnija od rezultata bila je dobra organizacija turnira za što su zaslužni pazinski nogometni veterani, a posebice evociranje uspomena na lani prerano preminulog dobrog duha Pazina koji je mnoge zadužio nenadmašnom duhovitošću i humanošću.

– Ma Pićo je bio poseban, nevjerojatno simpatičan i iznad svega duhovit, pun viceva i pozitivnih životnih priča, ustvrdio je prije početka turnira u podužem  emotivnom govoru organizator Pino Srdoč koji je Legovića poznavao od malih nogu i djetinjstva na Buraju. Prisjetio se Pićinovog životnog puta vezanog uz pazinsku “Harlem četvrt zvanu Buraj”, voljenu školsku generaciju, igračke nogometne dane, prijatelje i obitelj. Srdoč se zahvalio brojnim donatorima te najavio da će prikupljena svota biti uručena Legovićevoj supruzi kao prilog za školovanje djece.

Glas Istre, 2. lipnja 2011.

1 komentar na “Donacijama prikupljeno 26.500 kuna”

  1. Anonimno napisao:

    kako je prosla Kvarnerska rivjera? Nisam naso niti jedan clanak.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.