Volonteri udruge HappyEnd: “Zaboravljeni smo i nemamo vode!”

2Pismo volontera udruge HappyEnd iz Pazina prenosimo u cijelosti: “Suša i ekstremne temperature dovele su nas, volontere skloništa za napuštene životinje, do totalne iscrpljenosti.

Ono što ubija više od ovih vrućina je da mi usred tu neke civilizacije pod ovim uvjetima NEMAMO VODE. Da za kakvo takvo održavanje higijene i čistoće i omogućavanje životinjama stalno čistu i frišku vodu, za stotinjak životinja, teglimo vodu u kanistrima i štedimo svaku kapljicu. Voljela bih da nas posjete gradonačelnik Pazina, Renato Krulčić, župan Valter Flego i direktor Istarskog vodovoda PJ Pazin, g. Milanović, da vide u kakvim uvjetima besplatno obavljamo gradski posao. Za zbrinjavanje napuštenih životinja, organiziranje i financiranje njihovog prihvata, nadležne su jedinice lokalne samouprave i županije. Ta zakonska obveza nije ispunjena, pa je odrađujemo mi, volonterski. Nagrađeni smo za to rintanjem u uvjetima na nivou srednjeg vijeka.

Psima je vruće, taman im napuniš zdjelice a oni se bace unutra da se osvježe, pa ti opet tegli kanistre. Voda za piće za sat-dva je toliko topla da se ne može ni piti, treba stalno donositi novu. Nas dvoje stalnih volontera koji smo uz životinje svakodnevno, nismo više u cvatu mladosti, imamo svoje godine i bolesti. Do najbližeg šahta s vodom je 400 m. Kad jedan od nas ode na teren i to potraje, onaj drugi mora dotegliti kanistre vode pješke do azila, a onda i podijeliti vodu po boksovima. Na preko 30 stupnjeva vrućine, mi hodočastimo pješke s kanistrima, jer životinje moraju dobiti vodu. Dovoljno teško je samo podijeliti vodu po boksovima, a da ne govorim kako je teško održavati higijenu prostora, bez tekuće vode.

Ajde što nemamo struje, ajde što drndamo po onom razvaljenom bijelom putu koji nam razvaljuje auto, ajde što smrdljivo smeće moramo odvoziti u autu jer nismo zaslužili ni kontejner, ALI BITI BEZ VODE TO JE STRAŠNO.

MI SMO TOTALNO ZABORAVLJENI OD STRANE NAŠEG GRADA

Dalekog datuma, 4.10.2013. na Dan Životinja, posjetili su nas u azilu predstavnici gradske vlasti i uvjerili se u kakvim uvjetima rade volonteri. Na taj dan dogovoreno je da će se učiniti sve da dobijemo vodu. Zamjenica gradonačelnika Mirjana Galant nazvala je direktora komunalnog poduzeća Usluga (Dragan Šipraka) koji je u telefonskom razgovoru obećao da će ta tvrtka donirati radove (kopanje kanala), Nezavisna Lista Valtera Milohanića ponudila je financiranje vodne cijevi, a direktor Istarskog vodovoda PJ Pazin g. Milanović, također u telefonskom razgovoru, obećao kao donaciju spojiti sve to kako bi voda potekla.

Ali nije. Nakon svih telefonskih razgovora, podsjećanja, moljakanja, mi smo se umorili od ignoriranja, i odustali. Ne znamo više kome da se obratimo i kako da uvjerimo nadležne da nije moguće raditi u ovim uvjetima.”

Volonteri udruge HappyEnd Pazin

7 komentara na “Volonteri udruge HappyEnd: “Zaboravljeni smo i nemamo vode!””

 1. komunista napisao:

  To van je tako kad ste u nezavisnima izabrali vaše glasnogovornike . Sada vidite koliko su sposobni kad nimate nič

  1. SDP napisao:

   Odi glancaj biste :)

   1. komunista napisao:

    E čuj oni ki se iskazuju s tima bistama su za društvo napravili jako čuda više nego vi

  2. tetaIzRusije napisao:

   ajoh lipi moj krvavi…
   i ti ne vidis nista krivo u ovome sto si sada rekao? Jer tvoja izjava govori da Grad i ids, a bome i tvoj sdp koji je nista drugo nego satelit ids-a, namjerno ignoriraju dobre stvari i korisne stvari.Osim ako ti ne mislis da je to sto ta udruga radi, korisno. Ne znam kako te nije sram toliko pljucati po svima, a tvoji kolege iz stranke, pa i ti s njima, jedino sto znate je sakrivati se. Otkako je vaš član predsjenik Vijeća, utihnuli ste toliko da i biste u parku govore više od vas.

   1. komunista napisao:

    Baš ste mi smiješni vi ki me svrstavate u sdp ha ha ha ha. Ali ja moran apelirat na nedostatke ovega društva jer za vrime nas komunista je bilo sve savrseno

 2. rim napisao:

  sad će doć ova Indira iz ne znam odkuda, ne boj se, za nju će biti šoldi, ma ča su breki, njih treba ubiti a gazde ki su ih hitili na cestu nagraditi.

 3. Galjardo napisao:

  Ovo što rade volonteri Happy enda smatram jako pozitivnim i za svaku je pohvalu. Žao je i meni napuštenih životinja. Žao mi je, međutim i ovih volontera. Uhvatili su se obećanja političara kao da ona nešto vrijede. I sad šetaju breke u po bijela dana po najvećem suncu ….međutim,ima medalja i drugu stranu. Prostor Loka je, koliko se sjećam, skvotiran = protupravno zauzet. Dalje od ovoga ne treba objašnjavati, već je davno trebalo reagirati, a ne prihvatiti takvu situaciju. To je sasvim dovoljno za palac dolje. Uostalom, azil može biti bilo gdje. Prostor Loka je predobar i po meni pre perspektivan da bi ga se bez natječaja dalo ikome, pa predlažem da se raspiše natječaj za najbolju ideju korištenja tog prostora. A skvoteri neka sada sqvotiraju npr. skladište u Bertošima ili poligon u Bakšima ili neku praznu halu Pazinke :-)

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.