Dovršen odvojak oborinske kanalizacije

foto: Glasistre.hrUlica Joakima Rakovca (između Spomen doma i Erste banke) od jučer je opet prohodna: njenim asfaltiranjem završena je izgradnja 320 metara duge oborinske kanalizacije koja će u budućnosti umjesto kroz središte grada kišnicu odvoditi u korito Pazinčice. U nešto više od mjesec dana, strojevi i radnici pazinskog komunalnog poduzeća Usluga iskopali su cijelu ulicu, položili u jarak rebrastu kanalizacijsku cijev, zatrpali kanal, da bi jučer ujutro položili prvi, a popodne drugi sloj asfalta.

Mnogi su vozači odahnuli jer je sada ponovno otvoren najkraći put do velikog parkirališta iza Spomen doma, do kojeg se mjesec dana moralo dolaziti zaobilazno, a i uobičajeni mjesečni pazinski samanj bit će »tehnički« puno ugodniji nego prošlomjesečni. U sklopu spomenutih radova, u pravcu pružanja pješačkog prijelaza prema Spomen domu, probijen je pješački otok i na obje strane nogostupa postavljena je rampa pa je na taj način omogućen prolaz invalidima.

Od kraja Ulice Joakima Rakovca kanal oborinske kanalizacije nastavlja se još nekoliko desetaka metara prema Rijavcu i završava šahtom, odakle će se nastaviti za otprilike dva mjeseca gradnjom druge faze ovog odvojka, duljine dvjestotinjak metara, koja će cijev dovesti do same Pazinčice. Nakon završene prve faze izgradnje ovog dijela oborinske kanalizacije, vrijedne 130 tisuća kuna, strojevi i radnici spomenutog poduzeća prelaze na novo gradilište, najveće u ovoj godini: dva kilometra kanalizacijskog sustava od crpne stanice na Starom Pazinu uz cestu prema Žminju kraj Lovrina, Rogovića i Stancije Pataj do industrijske zone Ciburi.

Međutim, da bi se do kraja riješio problem oborinske kanalizacije u istočnom dijelu grada, koja je ranije za jakih kiša probijala šahtove i plavila Ulicu M. B. Rašana, predstoji izgradnja još jednog njenog kraka, dugog 250 metara, od Spomen doma do Pazinskog kolegija. Usluga je odlučila malo pričekati s ovim poslom jer se upravo projektira kružni tok kod zgrade bivšeg »socijalnog«, pa će iskop za izgradnju kružnog toka biti iskorišten da se ujedno napravi i taj dio kanalizacije.

Davor Šišović
Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.