Dovršetak istarskog ipsilona: Na jesen kreće izgradnja druge trake od Pazina do tunela Učka

Sad kad je projekt u završnoj pripremnoj fazi, još ću snažnije inzistirati da se u što većoj mogućoj mjeri angažira lokalna građevinska operativa. Otvaranjem oko tisuću radnih mjesta doprinijet ćemo rastu BDP-a te osigurati prometnu sigurnost i protočnost, objašnjava župan Valter Flego

Izgradnja punog profila Istarskog ipsilona trebala bi, nakon višegodišnjih odgoda, napokon započeti ove jeseni. Kako kažu u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, konačno odobrenje za promjenu ugovora s koncesionarom Ipsilona, Bina Istrom, stiglo je iz Europske komisije u lipnju. U dogradnju istarske prometne žile kucavice, u vrijednosti od 165 milijuna eura, može se krenuti kad se završi pravna procedura te kad Vlada prihvati odluku o izmjenama ugovora s francuskim koncesionarom. Novost je i izrada prometne dokumentacije i dobivanje građevinske dozvole za drugu cijev tunela Učke, ali će se o početku novog probijanja Učke ozbiljnije razmišljati tek po završetku punog profila Istarskog ipsilona.

– Početak radova na dionici Pazin – tunel Učka očekuje se ove jeseni, nakon što budu ispunjeni svi preduvjeti za potpisivanje aneksa ugovora o koncesiji od strane Vlade Republike Hrvatske, kao i od zajmodavaca koncesionara uključenih u projekt, kaže istarski župan Valter Flego.

Županove riječi potvrđuju u nadležnom Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, gdje pojašnjavaju kako je “u lipnju ove godine Europska komisija odobrila Izmjene i dopune broj pet ugovora o koncesiji, čime je dano zeleno svijetlo i za 165 milijuna eura vrijednu izgradnju punog profila autoceste na dionici Pazin – tunel Učka u duljini od 28 kilometara.” (Dubravko GRAKALIĆ)

https://www.glasistre.hr/istra/-dovrsetak-istarskog-ipsilona-na-jesen-krece-izgradnja-druge-trake-od-pazina-do-tunela-ucka-568990

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.