Dovršetak radova na cesti Pazin – Beram očekuju se do kraja studenog

Državnom cestom iz Pazina u smjeru Poreča, točnije do Berma, proteklog se tjedna zbog obnove dionice Pazin-Kičer putovalo uz cestovne zastoje. Prvi semafori se nalaze odmah nakon rotora kod trgovačkog centra Plodine. Međutim, kako su cestari već uklonili asfaltni pokrov na većem dijelu dionice prema Bermu, oni su trenutno ugašeni i promet na prvom dijelu dionice sada funkcionira normalno. Drugi se semafori, koji su u funkciji, nalaze pri kraju ravnice u smjeru Berma.

Može se reći da se promet, uz čekanje od otprilike pet minuta, također odvija nesmetano. Iz smjera Berma semafori se trenutno nalaze kod radne zone Podberam gdje su radovi i dalje u punom jeku. Primijetili smo da su betonski zaštitni zidovi izgrađeni uz zonu, kao i nogostupi, mahom gotovi, kao i proširenja ceste na kojima će se urediti trake za skretanje u zonu zbog sigurnijeg odvijanja prometa. Prilikom našeg prolaska radnici su uređivali sigurnosni prometni otok na samom ulazu u zonu, te gradili oborinsku kanalizaciju, postavljali kablove za javnu rasvjetu i distribucijsku telekomunikacijsku kanalizaciju.

Podsjetimo rekonstrukcija raskrižja državne ceste D48 i ceste 3 u radnoj zoni Podberam započela je koncem kolovoza, a predviđa uređenje dionica državne ceste u dužini od 363 metara, kao i 59 metara spojne ceste prema radnoj zoni Podberam.

Ugovoreni rok trajanja radova je tri mjeseca što znači da bi radovi trebali biti gotovi do 29. studenog. Radove izvodi građevinska tvrtka Cesta Pula s kooperantima, projektant je riječka tvrtka Rijeka projekt, a nadzor vrši pazinska tvrtka Učka konzalting.
Vrijednost investicije je 2,5 milijuna kuna što su osigurale Hrvatske ceste.

Kompletna obnova asfaltnog sloja na dionici Pazin-Kičer (državne ceste D-48) duljine 3,4 kilometra trebala bi se okončati do 25. studenog. Inače, prva faza od Kičera do Tinjana u duljini od četiri kilometra dovršena je do sredine lipnja. I ovdje radove izvodi pulska Cesta s kooperantima, a vrijednost radova iznosi 6,07 milijuna kuna.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.