Downhill Gračišće 2010

Downhill Gračišće 2010Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas o manifestaciji koja je protekle četiri godine uzdrmala biciklističku scenu, probudila strasti mnogim vozačima i priuštila zabavu i uzbudljive trenutke mnogobrojnoj publici. Klub BK MTB Istra-Pazin i ove će se godine po peti put za redom potruditi pripremiti DOWNHILL spektakl za pamćenje.

Utrka na kojoj će svoje sposobnosti staviti na kušnju mnogi ljubitelji ekstremnog biciklizma i na kojoj će se dobiti pobjednici Hrvatskog Downhill kupa. Iako u Hrvatskoj slabo zastupljena disciplina, ova će se manifestacija održati po peti puta u pitoresknom Gračišću. Naime, osim velike financijske podloge, organizacija ovakve jedne manifestacije vrlo je kompleksna i zahtjevna. Zato svi vi koji se smatrate odvažnim i neustrašivim biciklistima iskoristite priliku, prijavite se i vozite onuda gdje samo najbolji mogu. A vi ostali dođite, ostat ćete bez daha upoznavajući ljepote Gračišćanskog krajolika i gledajući najluđe bicikliste spustaše kako se velikim brzinama neustrašivo strmoglavljuju niz padinu staze Sv.Šimuna. Slika koja vas čeka je nesvakidašnji spoj modernog biciklizma i srednjovjekovnog Istarskog gradića.

Za sve gledatelje, na najatraktivnijem dijelu staze, biti će postavljen šank sa osvježavajućim napitcima. Uz šank, ove godine će kao novost na skokovima bit razglas s muzikom, plus već poznati buzetski komentator ZeeTso.

Ekstremna biciklistička disciplina DOWNHILL ili spust je najbrža MTB disciplina, gdje se po gadnim nizbrdicama spuštaju gadni vozači vrlo gadnim brzinama. Opis ove discipline bio bi jednostavno – spust niz planinu, no tu prestaje sva jednostavnost. Cilj svakog spusta je što brže proći vrlo opasnu i tehnički vrlo složenu stazu. Nerijetko se biciklom vozi i preko 70 km/h na nezamislivim stazama gdje bi možda samo “koze” i slične životinje hodale. U takvim se uvjetima i najmanje greške neizbježno plaćaju spektakularnim padovima ali na žalost i vrlo bolnim ozljedama koje bi bez zaštitnog odjela rezultirale vrlo kobno po zdravlje vozača.

Od petka (01.10.10) do nedjelje (03.10.10) voziti će se već tradicionalna, peta po redu biciklistička utrka “DH Gračišće” koja se boduje za kup hrvatske u disciplini spust (downhill). To je ujedno ove godine i posljednja utrka u kupu pa će se tako doznati novi pobjednici u kategorijama Muški Elite, Žene Elite, Muški Juniori, Muški Master i Rekreativci.

Za utrku imamo već najavljene natjecatelje koji osim iz Hrvatske dolaze i iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Austrije i Italije.

Petak, 01.10.2010

“On foot” inspekcija staze – 12:00-17:00

Subota, 02.10.2010

Slobodni trening sa zaustavljanjem – 09:00-12:00

Prijave i podizanje brojeva – 09:00-13:00

Službeni trening bez zaustavljanja – 14:00-16:30

Nedjelja, 03.10.2010

Službeni trening bez zaustavljanja – 08:30-09:30

Kvalifikacije za startni poredak – 10:00-12:00

Finalna utrka – 13:00-

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada – 30min. nakon finalne utrke

[youtube Sj-OwTa8nUQ]

dh gračišče 2009 from figaro on Vimeo.

Slike sa radova staze: http://deame.wordpress.com/2010/09/20/gracisce-2010-radovi-na-stazi-150-slika/

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.