Dražen Tomić ubio Elis Krbavac u neubrojivom stanju

2Nakon dovršetka istrage u sklopu koje su obavljena i razna vještačenja Županijsko državno odvjetništvo u Puli optužilo je Puljanina Dražena Tomića (41) da je u nedjelju 5. svibnja ove godine u neubrojivom stanju nedaleko od Svetog Lovreča ubio 39-godišnju partnericu Elis Krbavac iz Pule.

Zbog opasnosti da bi, prema mišljenju psihijatrijskog vještaka, na slobodi mogao ponovno počiniti teško kazneno djelo, Draženu Tomiću je 6. kolovoza produljeno zadržavanje u istražnom zatvoru na još dva mjeseca. No Tomić se još od svibnja, odnosno od pritvaranja ne nalazi u pulskom zatvoru već u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu.

Optužnicom se Puljanina, koji je radio kao poštar, tereti da je u stanju neubrojivosti usmrtio svoju partnericu, medicinsku sestru s transfuziologije, Elis Krbavac u blizini Svetog Lovreča, a potom automobilom prevezao njezino tijelo do šume na području Gračišća gdje je ono dva dana kasnije, odnosno 7. svibnja poslijepodne, i pronađeno.

Budući da je Tomić optužen da je ubojstvo počinio u neubrojivom stanju ukoliko sud utvrdi da je odgovoran za kazneno djelo izreći će mu se mjera prisilne hospitalizacije u adekvatnoj psihijatrijskoj ustanovi.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.