Drndići – Realiziran projekt “Punjgar”

Mještani sela Drndići u Mjesnom odboru Zabrežani tijekom listopada i studenog uredili su na prostoru zvanom “Punjgar” mjesto okupljanja i druženja. Kroz natječaj Mali projekti u zajednici “Mali projekti za bolje sutra” od Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva dobiveno je 11.000 kuna.

Tim sredstvima nabavljena je nadstrešnica, masivni drveni stol, adekvatne klupe i 5 sadnica žižule, maruna, mušmule i pomikakija. Volonterskim radom i utrošenih još 2.000 kuna – doniranih od strane mještana, montirana je nadstrešnica i uređen prostor za kvalitetno okupljanje. Na površini od cca 350 m2, uz već desetak zasađenih stabala, “Punjgar” je privlačno mjesto mještanima ali i slučajnim prolaznicima i sve učestalijim šetačima i biciklistima. U selu je već razvijena i turistička ponuda (apartmani) što će doprinijeti da centralna Istra sve više postane mjesto poželjnih dolazaka, turističkih posjeta, okupljanja i druženja.

U selu nema kafića ni društvenih prostora. Uređenjem ovog prostora, iako je vrijeme zime, ovo okupljalište postaje već sada mjesto susreta, razmjene dnevnih događanja. Ovo je naoko mala ali velika stvar za jačanje pozitivnih međususjedskih odnosa. Proljeće i lijepa vremena zasigurno će to rezultirati svom kvalitetom za što je Projekt i realiziran.

Na kraju realizacije Projekta organiziran je domjenak kojem se odazvao gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, predstavnik sredstava informiranja i svi mještani koji su se tog nedjeljnog jutra zatekli u Drndićima.

Napisao: Vinko Cerovac

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.