Druga godina sajma unikatnih istarskih suvenira u Motovunu

Motovun expo ’16’, sajam unikatnih istarskih suvenira koji je prošle godine doživio svoje prvo izdanje, održat će se i ove godine uz brojne novitete. Sajam se održava jednom mjesečno tijekom sezone i to drugi četvrtak u mjesecu, što će ove godine biti u četvrtak 12. svibnja te 9. lipnja i 14. srpnja. Organizatori sajma su TZ Općine Motovun, Općina Motovun i Udruga Montaro.

Novost ovogodišnjeg sajma je što su uključene i lokalne suvenirnice i trgovine hand made proizvodima koje nude specijalne pogodnosti na dane održavanja sajma. Tako će turiste koji dolaze u Motovun, uz izlagače ispod Lođe, dočekati razne akcije i popusti u trgoviama koje nude posebne, ručno rađene proizvode.

Radno vrijeme sajma je od 10 do 18 sati, a izlagači će predstaviti ručno rađene suvenire od drva i tkanine poput tradicionalnog istarskog instrumenta-sopila te nakit i drugih predmeta s motive iz života istarskog čovjeka.

Kao i prošle godine izlagači se mogu prijaviti za sudjelovanje u izboru najoriginalnijeg suvenira „Veli Jože”, a onaj najbolji izabrat će se nakon sva tri održana sajma, a koji će se potom predstaviti na idućem izdanju Festivala Veli Jože.

Prošlogodišnji sajam potaknuo je mnoge umjetnike na različite ideje na temu istarskog diva pa je tako uz pobjedničku Šlapu Veli Jože bilo i pribora, sapuna, kapa, privjeska, podmetača, torbica i slično.

– Motovun kao dragulj istarske povijesti, mjesto neizmjerne energije i zmajevih bazdi, dom Veloga Jože postaje i destinacija u kojoj se njeguje tradicija i ljubav prema istarskim suvenirima, navode organizatori.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.