Drugi Istria Granfondo: stotine biciklista stižu u Sjeverozapadnu Istru

2Drugi Istria Granfondo, veliki jesenski biciklistički maraton, održat će se u subotu i nedjelju, 5. i 6. listopada 2013. u Umagu i Novigradu. Granfondo je biciklističko događanje koje okuplja veliki broj različitih sudionika, od natjecatelja u punoj formi do obitelji i ležernih rekreativaca.

Prvi dan Istria Granfonda rezerviran je za obitelji s djecom i bicikliste rekreativce. Biciklijada pod nazivom Granfondo Family & Gourmet Tour počinje u subotu u 10 sati u Novigradu, a potom se vozi kroz Novigrad i okolicu, uz more, maslinike i vinograde, u dužini od 25 kilometara. Na okrjepnim stajalištima tijekom vožnje bit će organizirana gourmet degustacija, pa će biciklisti moći kušati delicije Sjeverozapadne Istre spremljene na bazi autohtonih istarskih proizvoda. Po dolasku na cilj u Novigradu sudionici biciklijade moći će uživati i u programu BMX akrobacija.

U nedjelju program Istria Granfonda počinje u Umagu utrkom za odvažnije i tjelesno spremnije, koji će moći birati između kraće i dulje dionice. Prva od njih, Istria Granfondo Small duga je 84 kilometara, i vozi se rutom Umag-Novigrad-Višnjan-Ponte Porton-Grožnjan-Stella Maris-Umag. Druga ruta Istria Granfondo Classic proteže se na čak 161 kilometara, od Umaga preko Novigrada, Višnjana, Pazina i Cerovlja, potom Marčenegle, Oprtlja, Ponte Portona i Grožnjana do Stella Marisa u Umagu. Ruta Classic utrke većim dijelom se poklapa s putovima kojima je 2004. godine prošla 14. etapa čuvene utrke Giro d’Italia.

Završnica drugog Istria Granfonda bit će na platou stadiona Stella Maris, gdje će se održati Istrian Wild Ride, slopestyle natjecanje na kojem vozači izvode vratolomije i brojne trikove. Natjecanje se odvija u dvije kategorije, mountain bike i BMX, a nagrade dobivaju tri najbolja vozača u svakoj kategoriji. Uz to, bit će proglašen i nositelj titule Best trick za najbolju akrobaciju.

Prvi Istria Granfondo prošle je godine privukao više od 500 biciklista iz Hrvatske, Slovenije, Italije i drugih zemalja. Pobjednici Istria Granfondo Classic utrke bili su Emanuel Kišerlovski, Vladimir Miholjević i Robert Kišerlovski iz Hrvatske, a Istria Granfondo Small utrke Janez Zupanič, Gregor Sikušek i Lucijan Premrn iz Slovenije.

parentium.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.