Drugi kviz “Dragi naš Pazin”

Povodom Dana Grada Pazina u utorak 31.5. u 10.00 na Trgu Slobode započet će drugi kviz za djecu i mlade pod nazivom “Dragi naš Pazin”. Ovogodišnji kviz je posvećen i visokoj 750. obljetnici izgradnje župne crkve sv. Nikole. Kviz se sastoji od tri istovremena programa: natjecanje u poznavanju kulturno-umjetničke baštine, prirodnih znamenitosti i povijesti grada; kreativne likovne radionice; edukativne i likovne radionice za najmlađe (predškolce).

U 10.00 program će započeti raspjevanim nastupom vokalno-instrumentalne skupine Pazinskog kolegija. Zatim će na natjecanju u poznavanju kulturne i povijesne baštine Pazina, koje su osmislili prof. Daniel Bogešić i Sandra Sloković , sudjelovati 6 parova učenika, po dva iz svake pazinske škole. Pratit će ih mentori Mirjana Mila Anzur i Igor Dobrić.

Natjecatelji će u paru trebati rješavati zadatke na znamenitim lokacijama u gradu, natjecatelji koji budu najbrže dotrčali do cilja osvojit će dodatne bodove. Osim toga, natjecateljima će gostoljubivo otvoriti svoja vrata župna crkva, franjevački samostan, DAPA i EMI u Kaštelu. Za sve sudionike predviđene su pohvalnice i marende, a za one najbolje i vrijedne nagrade.

Istovremeno će se za predškolce iz vrtića Olga Ban, predvođene odgojiteljicom Ritom Ujčić, a u suradnji s župnikom Mladenom Matikom, održati edukativna radionica o kulturnoj baštini u župnoj crkvi, nakon čega će djeca na Trgu slobode kredama oslikavati župnu crkvu i zvonik.

U likovnoj radionici skupina učenika iz Pazinskog kolegija – klasične gimnazije, predvođenih prof. Evom Bulić, obnovit će bubamare na betonskim čunjevima na trgu. Organizator je Katoličko društvo prosvjetnih djelatnika Istre mons. Antuna Heka u suradnji s Pazinskim kolegijem, a pod pokroviteljstvom Grada Pazina.

iPazin.net

1 komentara na “Drugi kviz “Dragi naš Pazin””

  1. Daniel napisao:

    Zbog nepovoljne prognoze vremena odgađamo manifestaciju na slijedeće termine:

    1.) U srijedu 8.6. održat će se likovna radionica bojanja čunjeva i započet će se oslikavati kredama Trg slobode. Početak u 9.00.

    2.) U četvrtak 9.6. održati će se natjecanje s početkom u 10.00 i likovna radionica za predškolce koji će dovršiti oslikavanje Trga slobode kredama.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.