Drugi ljetni koncert iz ciklusa ClassicInKaštel

2 Pazinsko otvoreno učilište najavljuje drugi ljetni koncert iz ciklusa Classic In Kaštel. U inspirativnom ambijentu pazinskog Kaštela, najočuvanije srednjovjekovne utvrde u Istri u četvrtak 11. srpnja koncert će održati sopranistica Davorka Horvat te duo za flautu i gitaru Lidija Ljubičić i Ema Stein. Ulaz slobodan.

U ovoj će prigodi predstaviti atraktivan program s djelima Mozarta, Brittena, DeFalle, Villa-Lobosa i Bogdanovića, a izvodit će i pjesme sefardskh Židova. Pokrovitelj koncerta je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. Koncert počinje u 21 sat a ulaz je slobodan.

Davorka Horvat, sopranistica, diplomirala je solo pjevanje u klasi prof. Dunje Vejzović na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (1999), te magistrirala (2009.). Godine 1998. dobila je nagradu dekana Muzičke akademije za izvedbu pjesama Albana Berga sa Zagrebačkom filharmonijom, a 1999. Rektorovu nagradu za sopransku dionicu u oratorijskom djelu F. Mendelssohna Elias. Debitirala je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu ulogom Leonore u Trubaduru G. Verdija. Od 2000 g. djeluje kao slobodna umjetnica, nastupa na samostalnim koncertima Lieda širom Hrvatske. Surađivala je i sa Zagrebačkim gudačkim kvartetom, Kvartetom Rucner, Ansamblom Cantus, Zagrebačkim simfoničarima i Zagrebačkom filharmonijom izvodeći djela modernih hrvatskih skladatelja. Od lipnja 2010. vodi umjetničku organizaciju Canta!

Lidija Ljubičić, diplomirala je flautu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Vesne Košir, a poslijediplomski studij, također na MA u Zagrebu, završila je u klasi doc. Renate Penezić 2005.g. Kao solistica nastupala je uz Zagrebačku filharmoniju i Zagrebačke soliste (ciklus „Zagrebački koncerti“ i tango opera Maria de Buenos Aires Astora Piazzolle).
Uz nekoliko prvih nagrada na državnim natjecanjima glazbe, Lidija je dobitnica Nagrade „Darko Lukić“ na 36. tribini mladih glazbenih umjetnika (2003.), Rektorove Nagrade (2003.) i Nagrade Grada Samobora za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog skladatelja na 29. Samoborskim glazbenim jesenima (2004.). Usavršavala se na majstorskim tečajevima istaknutih pedagoga i koncertanata (Jaroslav Lewitzki, Pierre-Yves Artaud, Aleš Kacjan, Ljubiša Jovanović, Roberto Ghiani, Furgh Karimi, Luisa Sello, Gaspar Hoyos i drugi). Živi u Zagrebu i predaje flautu na glazbenoj školi „Milka Trnina“ u Ivanić Gradu.

Ema Stein, studirala je gitaru kod prof. Darka Petrinjaka i prof. Ante Čaglja na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, u čijoj klasi je i diplomirala 2004. godine. Nagrađivana je mnogostruko na državnim natjecanjima glazbe kao solista i komorni muzičar. Među nagradama ističe se III. mjesto na međunarodnom gitarističkom natjecanju „Fernando Sor“ u Rimu 2001. godine. Od 2001. do 2005. bila je član „Jewsers“ klezmer-kvarteta sa kojim je snimila album pod nazivom „Jewbox“. Usavršavala se na brojnim gitarističkim seminarima i festivalima te imala priliku raditi s istaknutim gitaristima današnjice od kojih posebno pamti Dušana Bogdanovića, Pavela Steidla i Pabla Marqueza. Uz suradnju sa Lidijom u Duo EmmaLee, surađuje sa gitaristom i lutnjistom Edinom Karamazovim, te makedonskom pjevačkom divom Kaliopi. Živi u Zagrebu i predaje gitaru na Glazbenom učilištu „Elly Bašić“.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.