Društvo Naša djeca Pazin na Međunarodnom dječjem kampu “Djeca i mladi ne priznaju granice”

Od 25.-27.05.2012. četvero djece iz Društva „Naša djeca“ Pazin: Matea Matijašić, Doria Stanković, Sebastian Križe i Klementina Jurada, učenici 6. i 7. Razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin te voditeljica Doris Velan sudjelovali su na Međunarodnom dječjem kampu Raznolikost – povezanost i bogatstvo suživota uz granicu u sklopu projekta Otroci in mladi ne priznajo meja /Djeca i mladi ne priznaju granice u Odgojno-obrazovnom i rekreacijskom centru u Poreču.

Cilj projekta je povezivanje i poticanje suradnje između organizacija koje se bave djecom i mladima – Društava Naša djeca u Hrvatskoj i Zveza prijateljev mladine u Sloveniji, prijenos znanja i dobre prakse na teme antidiskriminacije, dječje participacije i kulturalne suradnje te podizanje javne svijesti lokalnog stanovništva o važnosti suživota na pograničnom području prihvaćanjem i uvažavanjem različitosti i ljudskih prava. Projekt se provodi u okviru Operativnog programa IPA Slovenija-Hrvatska 2007.-2013.

Na kampu je sudjelovalo oko 150 djece iz Hrvatske i Slovenije koji su zajednički, kroz brojne raadionice rušili predrasude, stereotipe i granice među tim zemljama i kulturama. Osim mladih pazinjana, Istarsku županiju predstavljala su i djeca iz Društava „Naša djeca“ Pule i Poreča.

Društvo naša djeca

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.