Društvo tjelesnih invalida Pazin obilježilo Dan žena

2Udruga „Društvo tjelesnih invalida“ Pazin projektom “I mi smo ovdje” u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa (projekt „Dnevni boravak za starije osobe“) u četvrtak, 5. ožujka 2015. godine u Konobi „Bani“ s početkom u 13:30 sati već su tradicionalno obilježili 8. mart “Dan žena” za svoje članice i članove, a odazvalo se rekordni broj članova, njih 80.

Na samom početku svim prisutnima obratio se predsjednik Udruge Gracijano Turčinović, čestitao svim ženama Osmi mart te se osvrnuo na Plan rada Društva tjelesnih invalida Pazin u 2015. godini. „Društvo tjelesnih invalida“ Pazin planira u 2015. nastavak provedbe sljedećih projekata: “I mi smo ovdje” kojeg financira Istarska županija s 15.000,00 kuna; “Za zdrav život”, druženje utorkom od 9 do 13 sati, koje financira Grad Pazin s 25.000,00 kuna i “Halo, trebam prijevoz” za prijevoz članova Društva; planirana su razna predavanja, posjet nepokretnim članovima, izleti, rekreacija, natjecanja, obilježavanje raznih obljetnica, biciklijade, humanitarni koncert, posjet školama, dječjem vrtiću i dr.

Predsjednik Gracijano Turčinović predstavio je i čestitao novoj Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju “Hoću-mogu” Pazin, predstavio sve goste i zaželio im dobrodošlicu.

Sve prisutne pozdravila je pročelnica Odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti Grada Pazina Nevija Srdoč, čestitala svima Dan žena uz želju da se žene poštuje i slavi svakog dana, a ne samo Osmog ožujka. Rekla je da Grad Pazin ima vrlo dobru suradnju s Društvom tjelesnih invalida i Gradskim društvom Crvenog Križa koji organizira projekt Dnevnog boraka za osobe starije dobi, te je također čestitala Udruzi “Hoću-mogu” i zaželjela im uspješan rad. Prigodne riječi pozdrava i čestitki povodom ovog dana rekla je i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Pazin Pavita Jelinčić. Ovom susretu pridružio se i voditelj projekta Dnevnog boravka Radenko Vadanjel te viša referentica za socijalnu skrb Grad Pazina Sanja Seler.

Predsjednik Društva tjelesnih invalida Pazin je za ovu priliku povodom međunarodnog Dana žena zamolio predsjednicu nove udruge “Hoću-mogu” Klaritu Radoš Matijašić da kaže nekoliko riječi na temu “Biti majka djeteta s teškoćama u razvoju”. Klarita Radoš Matijašić istaknula je da je svako dijete vrijedno pažnje, a dijete s poteškoćama treba mnogo više od toga. Da bi dijete s poteškoćama postiglo svoj maksimum u razvoju potreban je veliki angažman roditelja te dobra suradnja s vrtićima, školama te svim ostalim institucijama. Teško je to što roditelj osjeća veliku odgovornost za svoje dijete jer ga zastupa i odlučuje za njega, bira za njega kojim putem ići i na koji način to dijete pripremiti za život. “Nude se mnogi savjeti i metode rada, nekada čak i kontradiktorne, između kojih mi roditelji trebamo odabrati najbolju, a vrijeme nam je dragocjeno jer naše odluke obilježavaju to dijete za cijeli život” kaže ova majka. Predrasuda i nevidljivih prepreka još uvijek ima previše u društvu i treba još uvijek dosta raditi na tome da se društvo senzibilizira i prihvati različitosti. Upravo iz ovih razloga nastala je Udruga roditelja “Hoću-mogu” s ciljem pomaganja roditeljima koji se tek susreću sa svojom ulogom roditelja djeteta s poteškoćama.

Literalna skupina “Pjesnici u gostima” koje čine članovi Društva Gracijano Turčinović, Vilim Močibob, Petra Kurelović, Zdenka Medić, Patricija Hrvatin te gosti Dunja Ladavac i Pavita Jelinčić počastili su sve prisutne prigodnom pjesmama.

Nakon ručka prisutne je zabavljao Erik Balija iz Fažane te volonter Društva tjelesnih invalida Mauricio Zović.

Ovo druženje sufinancirala je Istarska Županija odjel zdravstva i socijalne skrbi i Grad Pazin projektom “I mi smo ovdje”. Sponzori ovog druženja su Konoba „Bani“, Agrovrt „Nada Valenta“, Dunja Ladavac, Mauricio Zović te Nadišić Lučano.

regionalexpress.h

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.