Druženje kandidata i članova stranke Pametno s Pazinjanima

Kandidati liste Pametno i Unija Kvarnera, Ivica Puljak i Majda Manjgotić Paravić, u nedjelju će, 5. svibnja, biti u obilasku Pazina i druženju s građanima.

Razgovarat će o Programu Pametno za EU te politikama koje zagovaraju u EU izborima. Komentirat će i aktualna politička događanja, te istaknuti stavove vezano i za Uljanik i situaciju u kojoj se našla hrvatska brodogradnja. Kandidati liste Pametno i Unija Kvarnera posebice zagovaraju politike jačanja regija, koje će se razvijati na znanjima i novim tehnologijama te otvarati prostor privatnom sektoru veći prostor u područja kojima se do sada više bavio javni sektor, kao što je zaštita okoliša. Rješavanje problema klimatskih promjena također je jedna od ključnih tema Programa Pametno za EU gdje su naglasci dani na primjenu tehnologija u rješavanju posljedica zagađenja. Teme održivog razvoja povezane su i s turizmom, na koji će se kandidati osvrnuti porukama o važnosti politika koje s punom pažnjom upravljaju prostorom, te važnosti uključivanju stručnjaka, kako ne bi dopustili nekontroliranu betonizaciju i apartmanizaciju.

Web: http://pametno.org

Program za EU izbore: http://www.pametno.org/vijesti/program-stranke-pametno-za-eu-izbore-2019

2 komentara na “Druženje kandidata i članova stranke Pametno s Pazinjanima”

 1. Ivan Guštin napisao:

  Često se mnogi pitaju što znanstvenici s uspješnom svjetskom karijerom imaju tražiti u visokoj politici Hrvatske i EU.

  Ne traže ništa. Oni su situirani, njima politika nije rješenje egzistencijalnog pitanja kao mnogim karijernim političarima – profesionalnim uhljebima, najčešće bez iskustva i znanja u onome što rade.

  Oni nude. Nude da svojim znanjem, iskustvom, kontaktima, racionalnim, stručnim i znanstvenim razmišljanjem, odvoje dio vremena od svoje profesionalne karijere i doprinesu budućnosti ovog i europskog društva, a posebno obrazovanju, gospodarstvu i humanizmu, koje su ključne stvari za bolju budućnost i ove države.

  Sutra u Pazinu imate jedinstvenu priliku osobno popričati s takvim ljudima, koji su potpuna suprotnost tipičnim političarima kakve poznajemo, koji nas vode ovih tridesetak godina i zbog kojih smo većina nas zamrzili politiku i postali pesimisti po pitanju budućnosti ove države, unatoč svjetskom napretku i optimizmu.

  Vidimo se u što većem broju sutra u hotelu Lovac u Pazinu; neka ovo bude kap koja će pomoći da i Pazinu postupno vratimo nekadašnji gospodarski i obrazovni renome.

  1. ča_je_siguro_je_siguro napisao:

   ive, pa nisu političari krivi da nas vode, narod ovakve ljude ne želi ni blizu. narod želi da im se daju lijepa obećanja, okrene par srdelica na trgu, hitit kakova štorija o zemljištima i di se ča more ušećarit…

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.