Druženje Pisinota u starom kraju

Gradonačelnik Neven Rimanić sa suradnicima jučer je priredio prijem za 40-ak članova zajednice istarskih iseljenika iz Trsta »Famiglia Pisinota« i njihove domaćine iz ovdašnje Zajednice Talijana na čelu s predsjednicom Gracijelom Paulović.


»Famiglia Pisinota« je ove godine – kada obilježava 50 godina rada – svoje uobičajeno druženje koje priređuje jednom godišnje prvi put odlučila održati van talijanskih granica. Nakon prijema kod prvog čovjeka grada i ručka u hotelu Lovac prošetat će Pazinom te se družiti u prostoru Zajednice Talijana. Tamo će biti postavljena i izložba fotografija koje prikazuju ovaj kraj prije pola stoljeća.
U pozdravnoj riječi Rimanić im je zaželio dobrodošlicu »u vaš i naš grad«, istaknuo je da u gradu žele promjene koje će osigurati kvalitetniji život, ali je novac ograničavajući faktor. Naglasio je dobru suradnju sa Zajednicom Talijana te najavio da će oni do kraja godine dobiti kvalitetniji prostor za rad.

Vrlo je uzbuđena ovim prijemom u gradskoj vijećnici bila Liana Senica Runco, kojoj teče drugi trogodišnji mandat predsjednice »Famiglie Pisinote«. Ona je zahvalila na prijemu suznih očiju rekavši da često misle na to kako bi bilo da su ostali te svima zaželjela budućnost punu sreće i pravde.

Selvina Benić
Glasistre.hr

3 komentara na “Druženje Pisinota u starom kraju”

 1. Anonimno napisao:

  “Ona je zahvalila na prijemu suznih očiju rekavši da često misle na to kako bi bilo da su ostali te svima zaželjela budućnost punu sreće i pravde.”
  suze liju plave oči….ma ke glupost…

 2. Anonimno napisao:

  Zašto glupost?

 3. Anonimno napisao:

  Glupost je utome ča se patetizira ljudska patnja. Ako te baš zanima kako bi izgledao njen život ovdje vjerojatno isto kao u Italiji…Unučići, druženje s kolegicama, bombonijera, kafice…pitanj bi li bila inertna kao ostali u Zajednici Talijana…

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.