Druženje s autorom u kući za pisce – Hiži od besid: Edo Popović

2U siječnju u Kući za Pisce – Hiži od besid boravi poznati hrvatski pisac Edo Popović. U srijedu je u Kući za pisce održano druženje s autorom na kojem se razgovaralo o njegovim ranijim djelima, ali i o romanu koji piše upravo u Pazinu. Popović je kazao kako novi roman piše već nekoliko godina i da je došao pred zid. “Već nekoliko mjeseci mučim se tu jako, ovdje mi se otvorilo i tu mislim da ću dovršiti tijekom siječnja ili nešto u veljači taj roman, tako da s te strane je boravak pun pogodak.”, rekao je autor.

Edo Popović u hrvatskoj se književnosti pojavio osamdestih godina zbirkom priča Ponoćni boogie kojom je stekao kultni status, kazao je Neven Ušumović, predsjednik programskog vijeća Kuće za pisce. Nakon prve zbirke priča Popović pravi književnu pauzu do početka 2000-ih godina kada ponovno počinje pisati. Poznat je kako autor koji se bavi urbanim temama. Roman Izlaz Zagreb Jug objavljuje 2003. godine. Popović je istaknuo kako je taj roman bio iznimno popularan u Njemačkoj te je o njemu pisao njemački Rolling Stone i Der Spiegel, a jedno kratko vrijeme bio je čak prodavaniji od Harryja Pottera, kazao je Popović.

Zaokret u književnom stvaralaštvu došao je nakon teške bolesti zbog koje je počeo pješačiti i dugo boraviti u prirodi. Tako 2009. godine izlazi knjiga Priručnik za hodače koja je iznenadila poznavatelje njegovog dotadašnjeg stvaralaštva. “To je knjiga koja mi je donijela najviše dobra, ne u materijalnom smislu, nego reakcije ljudi koje susrećem na ulici, na Velebitu. Tad sam shvatio da sam napisao nešto što nisam mislio da ću napisati, da je to knjiga koja je davno me nadrasla i sva sreća da je tako.”
Edo Popović u Pazinu ostaje do kraja siječnja.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.