Družeta i Šišović obranili naslove državnih prvaka

2Protekli se vikend u Ivanecu, na obroncima Ivanščice održalo državno prvenstvo i treća utrka za Kup Hrvastke u biciklističklom spustu – downhillu, u organizaciji BBK Ivanščica.

Lijepo vrijeme je privuklo stotinjak natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

Start staze nalazi se kod Velikog Oberšja na gotovo 800m nadmorske visine, dok je cilj na šumskom putu u podnožju na 280 metara nadmorske visine. Sa nešto više od 2100 m dužine i 520 m visinske razlike ova staza jedna je od najstrmijih staza u regiji, a sastoji se od gornjeg tehničkog dijela i donjeg brzog dijela, u kojem su izazovni skokovi, te se postiže brzina preko 60 km/h.

Na utrci su nastupili i pazinski vozači, članovi MTB Istra Pazin, Dubravka Družeta, Marko Šišović i Deni Floričić. Družeta i Šišović branili su dosadašnje titule državnih prvaka.

Neizvjesna borba vodila se među petoricom najjačih u muškoj konkurenciji, a najbrži u kvalifikacijskoj vožnji bio je Aleš Virtič (MTB Čelešnik team), za njim Boštjan Volf (Wolf RT), Berislav Topol (BBK Šišmiš), Marko Šišović (BK Istra Pazin), Santo Tessari (BK Stina/Mond Racing). Staza se mijenjala svakim spustom, puna prašine postajala je sve klizavija i zahtjevnija. Preko 1000 gledatelja uz stazu s nestrpljenjem je očekivalo finalnu vožnju.

Favorit Aleš Virtič u finalnoj vožnji je imao peh na gornjem dijelu staze i spustio se u cilj sa probušenom gumom. No, iznenađenjima nije bilo kraja. Marko Šišović, poboljšao je svoju finalnu vožnju za 7 sekundi te tako preuzeo prvo mjesto.

Kod žena Dubravka Družeta potvrdila je vodstvo iz kvalifikacijske vožnje te pobjedila u ženskoj konkurenciji. Družeti je to treći a Šišoviću peti naslov državnog prvaka. Dok je kod juniora pobjedu odnio Antonio Holjevac, a Deni Floričić završio na šestom mjestu.

Marko Šišović: Nakon tri osvojena državna prvenstva definitivno je postojala velika želja da ponovim rezultat, ali skromnost je napravila svoje i mislio sam da je vrijeme da je netko drugi sada na redu. I onda ti se u finalu pojavi snaga kad ti najviše treba.


Marko Šišović

Dubravka Družeta: Bilo je naporno. Malo sam pretjerala sa treninzima u subotu, pa sam u nedjelju igrala na sigurno i bez riskiranja. Staza mi je odlična, odgovaralo mi je sve, tek tu vidim koliko još ima posla s treninzima. Nisam zadovoljna s vožnjom, uvijek je nešto, ali sve se je odlično završilo.


Dubravka Družeta

Ukupni rezultati: grabarsport.hr/biciklizam/dh-ivanscica/

Trenutni poredak u Kupu Hrvatske na linku ovdje

Elite Muškarci:

1 Marko ŠIŠOVIĆ (MTB Istra Pazin) 3:39.633
2 Boštjan VOLF (Wolf RT) 3:40.249
3 Berislav TOPOL (BBK Šišmiš) 3:41.180
4 Andreas VIDOVIČ (Spank a Team) 3:48.154
5 Santo TESSARI BK (Stina/Mond Racing) 3:51.728

Elite žene:

1 Dubravka DRUŽETA (MTB Istra Pazin) 5:15.560
2 Andrea RADAČIĆ (KK Jastrebarsko) 6:00.398
3 Marija SUBOTIĆ (KK Jastrebarsko) 6:16.677

Junior:

1 Antonio HOLJEVAC (KK Jastrebarsko) 3:50.661
2 Niki GREGORIČ (DEŠ FLEŠ) 3:50.838
3 Luka ŠIMUNAC BK (Stina/Mond Racing) 4:01.989

6 Deni FLORIČIĆ (MTB Istra Pazin) 4:39.516

1 komentar na “Družeta i Šišović obranili naslove državnih prvaka”

  1. zvon napisao:

    Čestitam našim predstavnicima. Trebalo je puno truda, vremena i znoja da se na koncu postignu ovakvi rezultati.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.