Družeta i Šišović prvaci Hrvatske u biciklističkom spustu

2Veli Lošinj bio je domaćin atraktivnog međunarodnog natjecanja i Prvenstva Hrvatske u biciklističkom spustu. Marko Šišović obranio je naslov prvaka Hrvatske a kod biciklistica prvakinja je postala Dubravka Družeta.

Nakon dva dana treninga, na strmoj stazi koja počinje putevima između gromača od Sv. Ivana (s nadmorske visine 256 metara) kroz šumu Podjavori, pa ulicom Slavojna do rive u Velom Lošinju, dugačkoj 1700 metara, održano je natjecanje koje se bodovalo i kao međunarodno natjecanje “Downhill Lošinj” i kao Prvenstvo Hrvatske u ovoj biciklističkoj disciplini.

Sudjelovalo je 135 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije i Irana.


foto: Bojan Purić

Dodijeljene su medalje u raznim konkurencijama; ukupni pobjednik je Austrijanac Manuel Gruber s vremenom od 2 minute i 18 sekundi. Prvak Hrvatske postao je Marko Šišović, član kluba “Istra” iz Pazina s vremenom od 2 minute i 30 sekundi, koji je ukupno bio deveti.

Od biciklistica, najbolja je bila Slovenka Zarja Černilogar (2 minute i 42 sekunde), a s trećim vremenom ukupno, hrvatska prvakinja postala je Dubravka Družeta iz pazinske “Istre”, s rezultatom 3 minute i 5 sekundi.

Pobjednik u juniorskoj konkurenciji je Slovenac Jure Žabjek (2 minute i 25 sekundi), a hrvatski juniorski prvak postao je Eugen Darko Kramar (BK “Titan”) s vremenom 2 minute i 49 sekundi.


foto: Bojan Purić

Natjecanje su organizirali Mountain bike klub “Trbovlje” i Atletski klub “Lošinj” uz pomoć brojnih domaćih volontera, a gostoprimstvo je pokazano i vrlo dobrim brudetom kojeg su pripremili mještani Velog Lošinja.

otoci.net
foto: Bojan Purić

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.