Družeta obranila naslov državne prvakinje

2Proteklog se vikenda održala downhill utrka DH IVA 5 na Ivanščici koja je ujedno bila i državno prvenstvo Hrvatske u downhillu. Na utrci su nastupili i vozači iz biciklističkog kluba TNT iz Pazina. U kategoriji Elite Women najbrža je bila Dubravka Družeta te je time obranila naslov državne prvakinje. „Staza je jako suha i jako prašna. Zato je i prilično klizava, pa treba biti vrlo oprezan i koncentriran na vožnju“, kazala je Družeta nakon utrke. Iza sebe je ostavila drugoplasiranu Mariju Subotić i trećeplasiranu Teu Marković.

Osim Dubravke, naslov prvaka branio je i Marko Šišović, no on je zbog tehničkog kvara u finalu stigao do četvrtog mjesta od hrvatskih vozača. Tako je naslov državnog prvaka nakon četiri godine pripao Nikoli Klacinskom (KK Jastrebarsko) koji je od Hrvata bio najbrži i stazu je završio s vremenom od 3 minute i 49 sekundi. Drugi je bio Berislav Topol (BBK Šišmiš) dok je treće mjesto pripalo Frani Lioviću (BK Stina). Od hrvatskih juniora najbolji je bio Luka Šimunac (BK Stina). Na drugom mjestu našao se Jan Ruszkowski (KK Jastrebarsko), dok je treći junior Deni Floričić (BK TNT Pazin).

Osim Dubravke, Marka i Denija iz biciklističkog kluba TNT na utrci su nastupili još i Marin Jakovčić u kategoriji Elite Man, Martin Jurman u kategoriji juniora te Robert Jedrejčić u kategoriji rekreativaca.
Najbolja tri mjesta sveukupno odnijeli su Slovenci. Najbrži na stazi bio je mladi Miha Ivančič (ŠKTD Avče) s vremenom od 3 minute i 31 sekundu. Tek sekundu iza njega bio je drugoplasirani Aleš Virtič (Supertrail79) s vremenom od 3 minute i 32 sekunde dok je treće mjesto pripalo Kristjanu Vrečeku (ŠD Supersnurf) koji je stazu odvozio za 3 minute i 43 sekunde.

Glavni organizator utrke je Brdsko biciklistički klub Ivanščica.

foto: bicikl.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.