Državna matura: Rovinju i Pazinu 5+

Učenici pazinske Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile postigli su odlične rezultate na ovogodišnjoj državnoj maturi, potvrdio nam je ravnatelj Josip Šiklić. Po njemu dostupnim informacijama pazinska škola je među prvih dvadeset u Hrvatskoj. Posebno su dobre rezultate Pazinci postigli iz matematike, u kojoj su već godinama u samom državnom vrhu.

Učenici rovinjske Srednje škole Zvane Črnje na državnoj su maturi pokazali puno znanja i spremnosti pa je ta škola ušla u hrvatski top 10. Po uspjehu iz matematike učenici “Črnje” zauzeli su deveto mjesto.

– Maturi je pristupilo 88 maturanata od njih 91, ali važno je naglasiti da je svaki drugi učenik bio iz strukovnih usmjerenja, čiji đaci nisu obvezni polagati državnu maturu. Iz obaveznih su predmeta – engleskog, hrvatskog i matematike te talijanskog jezika – učenici postigli izvrsne rezultate, pogotovo iz engleskog na višoj razini, gdje su dobili same četvorke i petice.

Prolaznost iz matematike je gotovo stopostotna; gimnazijalci su svi prošli, a negativni rezultat imala su tri učenika strukovne škole. Iz talijanskog jezika na višoj razini šest je petica, a ukupno je ispit pisalo osam učenika. Jedan je učenik ispit iz fizike riješio uz 99-postotnu točnost, što mu je priskrbilo 36. mjesto u državi, dok je drugi učenik test iz biologije riješio uz gotovo stopostotnu točnost, što je također na ponos školi, rekla je ravnateljica ove škole Marija Brana.

Učenici pazinske Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile postigli su odlične rezultate na ovogodišnjoj državnoj maturi, potvrdio nam je ravnatelj Josip Šiklić. Po njemu dostupnim informacijama pazinska škola je među prvih dvadeset u Hrvatskoj. Posebno su dobre rezultate Pazinci postigli iz matematike, u kojoj su već godinama u samom državnom vrhu.

– Najvažnije mi je da su svi učenici naše škole koji su izašli na državnu maturu – i gimnazijska i strukovna odjeljenja – ispite i položili, kaže Šiklić, koji se ne sjeća stopostotnog učinka na maturi u svom radnom vijeku. Smatra da je projekt državne mature u globalu dobar, jer se sada može vidjeti “koliko zaista vrijedi odlična ocjena dobivena u Pazinu, Zagrebu ili Splitu”.

glasistre.hr

5 komentara na “Državna matura: Rovinju i Pazinu 5+”

 1. mrgud napisao:

  Za ovaj članak bi netko stvarno trebao odgovarati, samo ne znam da li prije ravnatelji ili novinari. Članak je dan uoči upisa u srednje škole (pa nema vremena za bilo kakvu reakciju) napisan toliko pristrano, tendenciozno i lažno da je to sramotno i za jedne i za druge. Ni riječi spomena buzetske škole i Kolegija koje obje imaju BOLJE ukupne apsolutne rezultate na državnoj maturi. Sramotno i bijedno!

 2. yyyyy napisao:

  Potpiši se kao brgud i sve pet.

 3. gavran napisao:

  Čista demagogija, slažem se s mrgudom!

 4. cokula napisao:

  Prema rang listi 50 najboljih škola koja je objavljena i na ovom portalu, GŠSJD je 32. u Hrvatskoj, Kolegij 29., a Buzet 25. Toliko o rangu GŠSJD “među prvih 20”.
  Popis na kojem se bazira ovaj članak je popis škola koje imaju bar jednog učenika sa 100%, i složen je ABECEDNIM redom. Treba stvarno biti ili kreten ili podao na osnovu tog popisa napisati ovakav članak, pa još ga staviti na naslovnicu.

  1. c napisao:

   Apsolutno si u pravu, osobe o kojima pišeš navedene su u impresumu jadnog Glasa Istre, a ne ispod članka.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.