Državno odvjetništvo iz Pazina nije pronašlo nezakonitosti u slučaju ‘Mijandrušićeva livada’

mijandrusic_gracisce.jpgOpćinsko državno odvjetništvo u Pazinu izvijestilo je kako provedenim izvidima nisu utvrđene nezakonitosti u slučaju navoda iz kaznene prijave protiv načelnika općine Gračišće, Ivana Mijandrušića, zbog sumnje da je nezakonito proveo postupak urbanizacije katastarske čestice i kasnije ju prodao Fondu za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre, kao ni protiv referentice te općine.

“Provedenim izvidima nisu utvrđene nezakonitosti prilikom provođenja postupka urbanizacije te je utvrđeno kako predmetna katastarska čestica nije prodana navedenom Fondu, već je ona dana kao jedno od sredstava osiguranja u povratu kredita, čime je prijenos prava vlasništva izvršen radi osiguranja potraživanja po tom kreditu”, navodi pazinsko Općinsko državno odvjetništva u priopćenju objavljenom danas na internetskim stranicama Državnog odvjetništva RH.

U priopćenju se ne navodi o kojoj je istarskoj općini riječ, niti identitet dviju osoba protiv kojih je u ožujku 2014. podnesena kaznena prijava.

Naime, državno odvjetništvo je sredinom ožujka ove godine zaprimilo kaznenu prijavu protiv dvoje hrvatskih državljana – načelnika jedne općine i referentice za računovodstvene poslove i proračun te općine, zbog sumnje da su nezakonito zadržali iznos od 200 tisuća kuna koji je jedno trgovačko društvo uplatilo toj općini tijekom 2009. godine, podsjećaju iz Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu.

Provedenim izvidima, ističe se u priopćenju, utvrđeno je da je predmetni iznos općina uplatila na račun drugog trgovačkog društvu za namirenje obveza nastalih na temelju poslovne suradnje, čime nije utvrđeno postojanje osnovane sumnje da bi prijavljeni donirani iznos neosnovano zadržali za sebe.

Inače, načelnik općine Gračišće Ivan Mijandrušić danas je na konferenciji za novinare IDS-a najavio kako će protiv saborskog zastupnika i predsjednika Istarskih demokrata, Damira Kajina – koji je pošli tjedan na tiskovnoj konferenciji govorio o ‘ovom slučaju’ – zbog izrečene laži i klevete podnijeti kaznenu prijavu.

Kajin je na konferenciji izjavio kako je načelnik Mijandrušić livadu od 1400 četvornih metara “koristeći se položajem načelnika, urbanizirao”, i za ogroman novac prodao Fondu za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre, na čelu sa županijskim pročelnikom za poljoprivredu Milanom Antolovićem.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.